Virkesstudion #28 – Coronaspecial

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesstudion #28
I det nya avsnittet av Virkesstudion diskuteras hur den rådande coronakrisen påverkar skogsnäringen. 

Nu drar säsongen igång för skogsvårdsföretagen med bland annat hundratals miljoner plantor som ska i backen. Samtidigt stängs gränser till många av säsongsarbetarnas hemländer. Hur påverkar coronakrisen skogsföretagen och hur kan du som skogsägare tänka i dessa tider?

Annons
Annons

Virkesbörsens Carl Johan Moberg och Per Hedberg samtalar via länk med gästerna Anna Furness, vd  för Skogsentreprenörerna och Pierre Fridell, vd för Sundins Skogsplantor.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE AVSNITTET

Publicerad:
 • Monteringshall Rottne

  Rottne siktar på dubbel kapacitet

  Kategorier: teknik, skogsmaskiner, Rottne
  MASKINER. Rottne Industri satsar på att om sex år kunna tillverka 300 skogsmaskiner per år i sin fabrik i orten Rottne norr om Växjö.
 • Annons
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Annons
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Annons