Virkesstudion #26 – Besök på Föreningen Skogens nya kontor

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesstudion #26
Denna gång besöker Virkesstudion tidningen SKOGEN. Där diskuteras aktuella ämnen ur det kommande numret, som exempelvis hur den nya klassningen av massaved fungerar, med chefredaktör Bengt Ek.

Det är Virkesstudions Per Hedberg och Carl Johan Moberg som besöker tidningen och föreningen Skogens nya lokaler i södra Stockholm. I avsnittet tar de upp vad du som skogsägare bör tänka på när vintern uteblivit i stora delar av landet med blöta marker som följd.

Annons
Annons

De samtalar också med Bengt Ek om aktuella ämnen ur tidningen SKOGEN som kommer i dagarna. Exempelvis hur det nya klassningssystemet av massaved, med prima och sekunda, tagits emot av säljare och köpare. Och hur går det egentligen för den minskande affärsformen leveransvirke? 

Här diskuteras Månadens fråga som många läsare valde att svara på denna gång. ”Är skogsägare för flata” undrade tidningen och en majoritet av de svarande tyckte att skogsägarna kan tuffa till sig, eller läsa på bättre, när de förhandlar om en virkesaffär.

Vidare berättar Bengt Ek, som är generalsekreterare i Föreningen Skogen, om kommande aktiviteter under Skogsnäringsveckan i april. 

Då delar Föreningen Skogen bland annat ut sina priser och är även med och anordnar Skogens dag i riksdagen. Där har medlemmarna  möjlighet att medverka. Det blir föreläsningar i aktuella ämnen och frågor till en politisk panel.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE AVSNITTET

 

Publicerad:
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons