Virkesstudion #25 - Virkesprisindikatorn och kvartalsrapporter

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesstudion #25
 ! avsnitt 25 av Virkesstudion diskuterar man vart priserna är på väg och hur sågverken mår – egentligen.

Det är stor verksamhet ute hos skogsägarna, konstaterar Carl Johan Moberg och Per Hedberg i det senaste avsnittet av Virkesstudion. De markägare som kan få fram ek kan se fram emot särskilt stor efterfrågan, tipsar de.

Annons
Annons

Ett annat tips är hur man bäst läser virkesprislistorna.

Och så  tar man upp vart virkespriserna är på väg, en fråga som är särskilt intressant just nu. Virkesbörsens virkesindikator planade nämligen ut i december och visade en svag uppgång i januari. Detta efter att den sjunkit sedan sommaren 2018. Lite positiva tecken finns även på sågtimmermarknaden och i studion pratar man om läget för de olika sågverksbolagen.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE AVSNITTET

 

 

Publicerad:
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons