Virkesstudion #25 - Virkesprisindikatorn och kvartalsrapporter

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesstudion #25
 ! avsnitt 25 av Virkesstudion diskuterar man vart priserna är på väg och hur sågverken mår – egentligen.

Det är stor verksamhet ute hos skogsägarna, konstaterar Carl Johan Moberg och Per Hedberg i det senaste avsnittet av Virkesstudion. De markägare som kan få fram ek kan se fram emot särskilt stor efterfrågan, tipsar de.

Annons
Annons

Ett annat tips är hur man bäst läser virkesprislistorna.

Och så  tar man upp vart virkespriserna är på väg, en fråga som är särskilt intressant just nu. Virkesbörsens virkesindikator planade nämligen ut i december och visade en svag uppgång i januari. Detta efter att den sjunkit sedan sommaren 2018. Lite positiva tecken finns även på sågtimmermarknaden och i studion pratar man om läget för de olika sågverksbolagen.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE AVSNITTET

 

 

Publicerad:
 • Grangallrat

  Här gallras mot gnaget

  VILTSKADOR. I ett småländsk granbestånd pågår just nu ett experiment. Här gallras bara längs med varannan stickväg för att man ska kunna se om omfattningen av kronhjortens skador påverkas. 
 • Annons
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Annons
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • Annons