#Virkesstudion 24 – väder och vind

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesstudion 24
I det här avsnitett av Virkesstudion diskuteras den annorlunda vintern och konsekvenserna för skogsägaren.

Carl Johan Moberg belyser bland annat hur tjällossningen kan påverka vissa fastigheter och problematiken som detta medför. Om du som markägare har en trakt med bra bärighet på så kan den vara mer attraktiv att avverka i dessa tider, tipsar han.

Annons
Annons

”Och om klimatet fortsätter att ändras så kan det innebära att man i framtiden kommer att behöva tänka om hur man ska hugga kring områden med sämre bärighet”, säger han.

Premier på massaved och olika säljformer är annat som avhandlas. 

Har du förslag på frågor och ämnen som bör tas upp i Virkesstudion? Kontakta gärna virkesstudion [at] virkesborsen [dot] se

KLICKA PÅ BILDEN NEDAN FÖR ATT SE AVSNITTET

 

 

 

 

 

 

Publicerad:
 • Höjda sågtimmerpriser i hälften av kommunerna

  Massavedspriserna sänktes i flera regioner medan sågtimmerpriserna höjdes i i 139 av landets 290 kommuner. Så summeras september av Virkesbörsen.
 • Annons
 • Fredrik Munter

  Utdelning kan utebli

  MELLANSKOG. Pandemin satte stopp för den utlovade vinst­delningen till medlemmarna, men en ny timmerpremie är ett led i arbetet för ökad medlemsnytta i landets kanske besvärligaste virkesområde.
 • Fjällnära ersättningsärenden prioriteras

  Skogsstyrelsen lovar att skyndsamt slutföra hundra pågående ersättningsärenden rörande fjällnära skog.
 • Annons
 • Matts Rolander

  Hållbar skog – bra reklam

  På brandområdet i Västmanland växer det nu så det knakar och Matts Rolander som är Skogsstyrelsen regionala viltsamordnare i Svealand ser ett stort röjningsbehov i tallungskogen. 
 • ”Skogsindustrin föröder svensk natur och våra barns framtid”

  "Skogsindustrierna och politikerna uppvisar en brist på helhetssyn. Det är bråttom att rädda vår natur. Den siste november ska skogspolitiska utredningen lämna sitt betänkande", skriver Peter Lindgren på DN:s insändarsidor och ger förslag på åtgärder.
 • Annons