#Virkesstudion 24 – väder och vind

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesstudion 24
I det här avsnitett av Virkesstudion diskuteras den annorlunda vintern och konsekvenserna för skogsägaren.

Carl Johan Moberg belyser bland annat hur tjällossningen kan påverka vissa fastigheter och problematiken som detta medför. Om du som markägare har en trakt med bra bärighet på så kan den vara mer attraktiv att avverka i dessa tider, tipsar han.

Annons
Annons

”Och om klimatet fortsätter att ändras så kan det innebära att man i framtiden kommer att behöva tänka om hur man ska hugga kring områden med sämre bärighet”, säger han.

Premier på massaved och olika säljformer är annat som avhandlas. 

Har du förslag på frågor och ämnen som bör tas upp i Virkesstudion? Kontakta gärna virkesstudion [at] virkesborsen [dot] se

KLICKA PÅ BILDEN NEDAN FÖR ATT SE AVSNITTET

 

 

 

 

 

 

Publicerad:
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Annons
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons