Virkesstudion #23 – Summering

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesstudion #23
När Virkesstudion summerar 2019 konstaterar de att skillnaderna mellan högsta och lägsta bud på virkesposter blivit större.

Vissa sågverk går fortfarande bra medan andra har problem. Det gör att betalningsstyrkan varierar och därmed också de bud som läggs på virkesposter, enligt Carl Johan Moberg och Per Hedberg.

Annons
Annons

Den grå och blöta vintern skapar problem för de allra flesta i skogsbruket. Men en grupp kan ha fördelar, nämligen de med trakter som trots blötan är tillgängliga, konstaterar de också.  

På de globala marknaden kan det finns åtminstone ett par ljuspunkter, enligt Virkesstudion.

Klicka på bilden här nedanför för att se programmet

 

 

 

 

 

 

Publicerad:
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons