Virkesstudion #21 - Kompetensförsörjning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Hur lockar vi unga till branschen? Det är frågan som Virkesstudion diskuterar i sitt senaste avsnitt. 

I avsnitt 21 berättar Virkesbörsens Carl-Johan Moberg om sitt besök på Märgträffen hos jägmästarutbildningen i Umeå. Under en eftermiddag får representanter från skogsbranschen presentera sin verksamhet och vad de kan erbjuda till jägmästarstudenter. 

Annons
Annons

– Efter  gymnasiet finns en uppsjö av utbildningar att välja bland. Det gäller för skogsbranschen att visa bredden som exempelvis att man kan jobba med biologi, praktiskt skogsbruk och digitalisering, säger han.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE AVSNITTET!

 


 

 

 

Publicerad:
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons