Virkesbörsens vd får kungligt pris

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesbörsen
Adam Aljaraidah.
Virkesbörsens vd Adam Aljaraidah har belönats med Kung Carl XVl Gustafs pris Årets unga pionjär i region Stockholm.

"Genom sitt företag Virkesbörsen vill Adam skapa en mer transparent, rättvis och effektiv virkesmarknad och skogsindustri. Skogsägare kan enkelt få rådgivning och en prisbild samtidigt som de kan konkurrensutsätta sitt virke för att göra mer lönsamma virkesaffärer", skriver nomineringskommittén i sin motivering.

Annons
Annons

– Adam har gjort en målmedveten resa från ett bostadsområde präglat av utanförskap och arbetslöshet, via drömmen om akademiska universitetsstudier till att bygga en digital utmanare och förnyare med internationella ambitioner i en traditionell bransch. Genom sitt driv och sin energi har Adam de rätta förutsättningarna för att bli en inspiratör och förebild för dagens unga i Sverige, säger Fredrik Lindgren, ordförande i nomineringskommittén i region Stockholm.

Priserna Årets Nybyggare, Årets pionjär och Årets unga pionjär är Kung Carl XVl Gustafs pris till företagare med utländsk bakgrund. Pristagarna nomineras av en oberoende kommitté bestående av bland andra representanter för skolor, innovationskontor, bank- och börsbolag.

Vinnarna från region Stockholm kommer nu att möta vinnarna i de övriga fyra regionfinalerna när Sverigefinalen på Stockholms Slott går av stapeln den 16 oktober.

Publicerad:
 • Skogforsk blir kvar i Sävar

  Kategorier: Skogforsk, Norrbotniabanan
  Norrbotniabanans sträckning drabbar inte Skogsforsk försöksstation i Sävar. Det står klart efter Trafikverkets beslut.
 • Annons
 • ”Var fjärde avverkning kan stoppas”

  Var fjärde avverkning i nordvästra Sverige riskerat att stoppas med Skogsstyrelsens nya metod för att inventera nyckelbiotoper, enligt LRF.
 • Skogsbruk i Laos

  Här byggs välfärd med hållbart skogsbruk

  BELÖNAD. I Laos får degraderad skogsmark nytt liv. Guldkvistbelönade jägmästaren Martin Forsén är vd för det svenska bolaget bakom idén, Burapha Agro-Forestry.
 • Annons
 • ”Skogsstyrelsens beslut nedgraderar nyckelbiotoperna”

  DEBATT. Det fanns en gång en tid då bevarandet av nyckelbiotoper, våra allra mest skyddsvärda skogar, var något att vara stolt över i det svenska skogsbruket  Idag har nyckelbiotoperna istället blivit ett skällsord och ett politiskt slagträ. Men det finns en oprövad väg framåt, skriver flera företrädare för naturvårdsorganisationer.
 • Nya kriterier för nyckelbiotoper i nordväst

  Skogsstyrelsen har beslutat att det ska ställas högre krav än tidigare för att ett skogsområde ska klassas som nyckelbiotop i nordvästra Sverige.
 • Annons