Virkesbörsens vd får kungligt pris

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesbörsen
Adam Aljaraidah.
Virkesbörsens vd Adam Aljaraidah har belönats med Kung Carl XVl Gustafs pris Årets unga pionjär i region Stockholm.

"Genom sitt företag Virkesbörsen vill Adam skapa en mer transparent, rättvis och effektiv virkesmarknad och skogsindustri. Skogsägare kan enkelt få rådgivning och en prisbild samtidigt som de kan konkurrensutsätta sitt virke för att göra mer lönsamma virkesaffärer", skriver nomineringskommittén i sin motivering.

Annons
Annons

– Adam har gjort en målmedveten resa från ett bostadsområde präglat av utanförskap och arbetslöshet, via drömmen om akademiska universitetsstudier till att bygga en digital utmanare och förnyare med internationella ambitioner i en traditionell bransch. Genom sitt driv och sin energi har Adam de rätta förutsättningarna för att bli en inspiratör och förebild för dagens unga i Sverige, säger Fredrik Lindgren, ordförande i nomineringskommittén i region Stockholm.

Priserna Årets Nybyggare, Årets pionjär och Årets unga pionjär är Kung Carl XVl Gustafs pris till företagare med utländsk bakgrund. Pristagarna nomineras av en oberoende kommitté bestående av bland andra representanter för skolor, innovationskontor, bank- och börsbolag.

Vinnarna från region Stockholm kommer nu att möta vinnarna i de övriga fyra regionfinalerna när Sverigefinalen på Stockholms Slott går av stapeln den 16 oktober.

Publicerad:
 • Skogspris till Kerstin Ekman

  Författaren Kerstin Ekman har utsetts av Föreningen Skogen till årets mottagare av Greve Carl Bernadottes skogspris. ”Hennes författarskap ger ovärderlig inspiration till vårdandet av skogens kulturella, sociala, andliga och biologiska värden”, säger föreningens generalsekreterare Bengt Ek.
 • Annons
 • Belönas för uppsving för trähusbyggande

  Utvecklingen av korslimmat massivträ har gett byggandet av höga trähus ett uppsving världen över. Nu belönas Gerhard Schickhofer från Österrike, som drivit på utvecklingen, med Marcus Wallenbergpriset 2019.
 • Färre skador på fornlämningar

  Utbildning har gjort att skador på forn- och kulturlämningar i samband med skogsbruk minskar kraftigt.
 • Annons
 • Tusentals bihotell i Södras skogar

  Kategorier: naturvård, Skogsvård, Södra
  För att öka mångfalden i naturen placerar Södra ut 5 500 bihotell i medlemmarnas skogar och trädgårdar. Hotellen riktar sig till målgruppen solitärbin och Södra hoppas på gäster redan i vår.
 • ”Tusen klassrum i skogen”.

  I dag på den Internationella skogsdagen uppmärksammar FN-organet Svenska FAO-kommittén bland annat  Skogen i Skolans verksamhet med tusen klassrum i de svenska skogarna.
 • Annons