Virkesbörsens vd får kungligt pris

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesbörsen
Adam Aljaraidah.
Virkesbörsens vd Adam Aljaraidah har belönats med Kung Carl XVl Gustafs pris Årets unga pionjär i region Stockholm.

"Genom sitt företag Virkesbörsen vill Adam skapa en mer transparent, rättvis och effektiv virkesmarknad och skogsindustri. Skogsägare kan enkelt få rådgivning och en prisbild samtidigt som de kan konkurrensutsätta sitt virke för att göra mer lönsamma virkesaffärer", skriver nomineringskommittén i sin motivering.

Annons
Annons

– Adam har gjort en målmedveten resa från ett bostadsområde präglat av utanförskap och arbetslöshet, via drömmen om akademiska universitetsstudier till att bygga en digital utmanare och förnyare med internationella ambitioner i en traditionell bransch. Genom sitt driv och sin energi har Adam de rätta förutsättningarna för att bli en inspiratör och förebild för dagens unga i Sverige, säger Fredrik Lindgren, ordförande i nomineringskommittén i region Stockholm.

Priserna Årets Nybyggare, Årets pionjär och Årets unga pionjär är Kung Carl XVl Gustafs pris till företagare med utländsk bakgrund. Pristagarna nomineras av en oberoende kommitté bestående av bland andra representanter för skolor, innovationskontor, bank- och börsbolag.

Vinnarna från region Stockholm kommer nu att möta vinnarna i de övriga fyra regionfinalerna när Sverigefinalen på Stockholms Slott går av stapeln den 16 oktober.

Publicerad:
 • Decemberboom av avverkningsanmälningar

  Avverkningsanmälningarna i december var de högsta för månaden på tio år i Svealand.
 • Annons
 • Hyvleri i Mora läggs ned

  Hyvleriet Siljan wood products i Mora avvecklar verksamheten. 20 anställda varslas om uppsägning.
 • Virkesbörsen förmedlar skogsvårdstjänster

  Virkesbörsen lanserar nu möjligheten för skogsägare att digitalt ta in offerter på skogsvård och andra tjänster som rör deras skog.
 • Annons
 • Göran Ellingsson

  Röjande kock ger råd

  Kategorier: Ny på jobbet, skogsjobb
  MÅNGSIDIG. Göran Ellingsson är ny skogsrådgivare hos Norrskog i Strömsund i Jämtland. Som flitig mångsysslare uppskattar han variationen.
 • Hundratals miljoner till skogsforskning

  Knut och Alice Wallenbergs stiftelse skänker ytterligare 280 miljoner kronor till skogsforskning.
 • Annons