Virkesbörsen vann igen

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Virkesbörsen har, i konkurrens med hundratals andra, utsetts till årets företag i tävlingen Business Challenge. I vinsten ingår att exponeras på Times Square i New York.

Tävlingen vänder sig till unga, nystartade företag i tillväxtfas. Virkesbörsen är sedan 2015 en digital handelsplats för köp och sälj av virke. Att  de  tog hem priset motiverar juryn  bland annat med att företaget genom digitalisering ökar transparensen i skogsnäringen.

Annons
Annons

“Vi vill göra det enklare att bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige, därför är vi naturligtvis väldigt stolta och glada över att vinna " Årets företag” i Business Challenge men också speciellt över juryns motivering.  Skogsnäringen har stor betydelse för Sverige som land och vi kan med digitalisering öka effektiviteten i näringens värdekedja, vilket gynnar alla parter.  Detta är en milstolpe för Virkesbörsen i vår strävan mot en mer transparent och effektiv virkesmarknad” säger Adam Aljaraidah, vd och medgrundare av Virkesbörsen, i ett pressmeddelande.

Som en del av vinsten ingår hjälp och rådgivning och dessutom får Virkesbörsen  tillgång till Business Challenge nätverk. Vinsten innebär också att Virkesbörsen exponeras på Times Square i New York.

Det är inte första gången som Adam Aljaraidah får utmärkelser. I fjol utsågs han till årets unga pionjär i tävlingen Årets nybyggare och årets supertalang av tidningen Veckans affärer. Dessutom hamnade han på Företagaren Sveriges 103 unga idéer-lista. 

Om Business Challenge
Business Challenge är en ideell organisation som hjälper nystartade företag att växa och komma ut på marknaden genom tävlingar som organisationen håller två gånger per år.

 

 

Publicerad:
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons
 • Johanna Sandahl

  ”Inte läge att laborera”

  Innan det gasas på med produktionshöjande åtgärder behöver skogs­bruket bli långsiktigt hållbart, säger Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen.
 • Forskning gör träskivor vänligare och tåligare

  Två projekt vid Linneuniversitet ska göra träfiberskivor mer miljövänliga och återvinningsbara. Dessutom ska de stå emot väta bättre.
 • Annons
 • Skogsfond Baltikum ökar förvärvstakten

  Skogsfond Baltikum expanderar. Just nu pågår en nyemission i syfte att genomföra ytterligare skogsförvärv i Lettland och Litauen.
 • Virkesstudion #34 – Baltspecial #2

  I detta avsnitt gästas Virkesstudion av Carl Olén, vd på Skogsfond Baltikum.
 • Annons