Virkesbörsen tar in investerare

3 februari 2022 Nya investerare har stärkt Virkesbörsen. Nio miljoner kronor ska investeras för att utveckla verksamheten.

Enligt vd Adam Aljaraida är det rätt tid ”accelerera tillväxten ytterligare”. Såväl antalet medlemmar som intäkterna fördubblades både 2020 och  2021.

– Vi har rekryterat namnkunniga nya investerare som kan branschen och stärker vår förmåga. De nio miljonerna kronorna ska användas till en betydligt större investeringsrunda inom en snar framtid,  säger han i ett pressmeddelande.

Investeraren Peter Eklund, tidigare vd i Biometria, anser att virkesmarknaden länge har färgats av brist på transparens med en ineffektiv värdekedja som följd. Men med  digitaliseringen ser han stora möjligheter att sprida information till alla längs kedjan.

– En mer öppen marknad skapar dessutom bättre möjligheter för nya produkter och tjänster från våra skogar. Jag är helt övertygad om att skogssektorn kommer genomgå samma förändringar som andra branscher och därför har jag investerat i Virkesbörsen, säger Peter Eklund.

Om Virkesbörsen: En digital handelsplats där skogsägare bjuder ut sina gallringar och slutavverkningar till virkesköpare som lämnar anbud. Man har även informationstjänster. 

Virkesbörsen har idag över 22 000 medlemmar och växer med minst tusen nya medlemmar varje månad, uppger bolaget.

Lista över investerarna:

Olof Hallrup (befintlig investerare)

Almi Invest (befintlig investerare)

Sven Wird (ordförande)

Rickard Björklund (grundade Matteus Fondkommission)

Peter Eklund (tidigare vd Biometria)

Ola Hildingsson (tidigare vd Domsjö Fabriker, styrelseledamot Södra och nu ordförande i Silvestica)

Torbjörn Larsson (tidigare vd Bergvik Skog)

Ulf Dietrichson (skogsägare och ordförande Östanå Gods)

Torbjörn Thalinsson (advokat och skogsägare)

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb