Virkesbörsen förmedlar skogsvårdstjänster

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild. Foto: Bengt Ek.
Virkesbörsen lanserar nu möjligheten för skogsägare att digitalt ta in offerter på skogsvård och andra tjänster som rör deras skog.

Virkesbörsen, en digital handelsplats för köp och försäljning av virke, utökar med en ny funktion.

Annons
Annons

Tjänsten, kallad Skogsvårdstorget, ska underlätta för skogsentreprenörer och skogsägare att komma i kontakt med varandra.

 “När vi frågade våra medlemmar på Virkesbörsen vad de önskade var svaret tydligt:  skogsägare vill kunna ta in offerter på skogsvård och de skogliga tjänster som de önskar utföra” , säger Adam Aljaraidah, vd och medgrundare, i ett pressmeddelande från Virkesbörsen.

Skogsägare kan begära offert på allt från en rotpoststämpling, ny skogsbruksplan, skatt- och juridiktjänster till plantering, dikesrensning, avverkning och skotning. 

“Virkesmarknaden lider av bristande transparens och effektivitet. Vi vill med Skogsvårdstorget göra det enklare och roligare att bedriva ett aktivt skogsbruk. Oavsett var man bor eller har sin skog”, säger han.

Publicerad:
 • Södra permitterar vid sågverk

  Pandemin har lett till minskad efterfrågan på vissa marknader för Södra Wood som kortidspermitterar anställda. Inledningsvis berörs två sågverk.
 • Annons
 • Stamkvistning och mistlar i Skogspodden

  I avsnitt 66  tipsar Skogspodden om stamkvistning och svarar på lyssnarfrågor.
 • Möte om bioekonomi livesänds

  Forum för Bioekonomi den 21 april kommer att livesändas med möjlighet för tittare att ställa frågor via länk.
 • Annons
 • Björkbestånd

  ”Vi betalar bra för svensk björk”

  Kategorier: Björk, virkesmarknad, Lettland
  EXPORT. Björkplywoodtillverkaren i Lettland expanderar och behöver allt mer björktimmer. Nu vill de köpa virke av svenska skogsägare.
 • Skogsägare nöjda med markberedning

  Kategorier: Markberedning, Skogforsk
  Inte så estetiskt tilltalande men en nödvändig åtgärd. De flesta privata markägare är nöjda med markberedningen, enligt en studie från Skogforsk.
 • Annons