Virkesbörsen förmedlar skogsvårdstjänster

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild. Foto: Bengt Ek.
Virkesbörsen lanserar nu möjligheten för skogsägare att digitalt ta in offerter på skogsvård och andra tjänster som rör deras skog.

Virkesbörsen, en digital handelsplats för köp och försäljning av virke, utökar med en ny funktion.

Annons
Annons

Tjänsten, kallad Skogsvårdstorget, ska underlätta för skogsentreprenörer och skogsägare att komma i kontakt med varandra.

 “När vi frågade våra medlemmar på Virkesbörsen vad de önskade var svaret tydligt:  skogsägare vill kunna ta in offerter på skogsvård och de skogliga tjänster som de önskar utföra” , säger Adam Aljaraidah, vd och medgrundare, i ett pressmeddelande från Virkesbörsen.

Skogsägare kan begära offert på allt från en rotpoststämpling, ny skogsbruksplan, skatt- och juridiktjänster till plantering, dikesrensning, avverkning och skotning. 

“Virkesmarknaden lider av bristande transparens och effektivitet. Vi vill med Skogsvårdstorget göra det enklare och roligare att bedriva ett aktivt skogsbruk. Oavsett var man bor eller har sin skog”, säger han.

Publicerad:
 • "Orimligt rättsprocessande"

  Kategorier: debatt, Norrtelje tidning
  Redan 2016 uppmärksammade Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket regeringen på att artskyddsförordningen inte fungerar gentemot markägare. Ändå har inget gjorts, skriver företrädare för LRF och Mellanskog i en debattartikel i Norrtelje Tidning.
 • Annons
 • ”Fem år går fort när man har roligt”

  För Skogssverige berättar nyblivna jägmästaren Sofie Dahlén Sjöberg om vad utbildningen  inneburit för henne. ”Jag valde helt klart rätt bransch”, säger hon.
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Nu  börjar  mätandets  årtionde

  Om 1920-talet förknippas med tillväxt, vetenskap, konst och flärd så lär 2020-talet bli mätandets årtionde. Aldrig har vi kunnat mäta så mycket som nu. Och utvecklingen galopperar. Vart ska vi låta den ta vägen?
 • Annons
 • Stormöte om granbarkborren

  Skogsstyrelsen bjuder in skogsägare och andra berörda till granbarkborrekonferens i Linköping den 26 februari.
 • Per-Axel Björkman

  Knäpp med mobilen - och gör utbon nöjd

  Kategorier: Sista ordet, Skogsägare, Utbo
  Vi är många skogsägare som bor långt från vår skog. För oss vore det en stor hjälp om skogsbolagen lät dokumentera slutfört uppdrag genom att bara knäppa några bilder med mobilen och bifoga till slutredovisningen, säger skogsägaren Per-Axel Björkman i Sista ordet.
 • Annons