Virkesbörsen förmedlar skogsvårdstjänster

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild. Foto: Bengt Ek.
Virkesbörsen lanserar nu möjligheten för skogsägare att digitalt ta in offerter på skogsvård och andra tjänster som rör deras skog.

Virkesbörsen, en digital handelsplats för köp och försäljning av virke, utökar med en ny funktion.

Annons
Annons

Tjänsten, kallad Skogsvårdstorget, ska underlätta för skogsentreprenörer och skogsägare att komma i kontakt med varandra.

 “När vi frågade våra medlemmar på Virkesbörsen vad de önskade var svaret tydligt:  skogsägare vill kunna ta in offerter på skogsvård och de skogliga tjänster som de önskar utföra” , säger Adam Aljaraidah, vd och medgrundare, i ett pressmeddelande från Virkesbörsen.

Skogsägare kan begära offert på allt från en rotpoststämpling, ny skogsbruksplan, skatt- och juridiktjänster till plantering, dikesrensning, avverkning och skotning. 

“Virkesmarknaden lider av bristande transparens och effektivitet. Vi vill med Skogsvårdstorget göra det enklare och roligare att bedriva ett aktivt skogsbruk. Oavsett var man bor eller har sin skog”, säger han.

Publicerad:
 • Familjeskogsbrukets många ansikten på Hex

  På Höstexkursionen 2019 visade det sydsvenska familjeskogsbruket sina många ansikten. Olika skogsägare sätter olika prägel på landskapet. Men även olika synsätt inom familjerna skapar variation.
 • Annons
 • Bokdöd

  Ingen bot för bok

  SKADEGÖRARE. Forskarna vet inte om bokdöden kommer att fortsätta spridas. Klart är att den inte kan stoppas.
 • Spelteknik gör jobbet lättare

  Att köra skogsmaskinkranar med kranspetsstyrning ger maskinförarna en betydligt bättre arbetsmiljö. Dessutom sparar skogsbruket tid och därmed pengar. 
 • Annons
 • Här ska spån bli olja

  Kategorier: biodrivmedel, pyolysolja
  Under hösten påbörjas bygget av Europas första anläggning där sågspån omvandlas till råvara för biodrivmedel, så kallad till pyrolysolja.
 • Komatsu modell 895

  Skotarförsäljning skjuter fart

  MARKNAD. Skotarförsäljningen visar tecken på att öka jämfört med i fjol och ny etta på försäljningslistan är Komatsu. Även den genomsnittliga lastvikten ökar.
 • Annons