Vilt i Skogspodden

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Nu finns avsnitt 68 av Skogspodden ute och där pratas en hel del viltbete och tall.

I avsnitt 68 gör poddmakarna ett besök hos Thomas Johansson, som är skogsägare utanför Målilla, tillsammans med Tomas Andersson och Carl Johan Olsson från Södra. 

Annons
Annons

”Vi pratar viltbetning och Södras projekt kallat Kraftsamling tall. Intervjun sker i ett vilthägn, där man kan se skillnaden mellan hur det ser ut när det är betat och obetat. En mycket stor skillnad, minst sagt", säger Per Jonasson som gör podden tillsammans med pappa Bo.

Tomas Andersson är projektledare för Kraftsamling Tall och Carl Johan Olsson är ansvarig för samhällskontakter på Södra.

Lyssna på Skogspodden

Publicerad:
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons