Vida förvärvar hyvleri

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Vida. V-Timber
Vida-koncerner förvärvar hyvleriet V-Timber i Vrigstad i Sävsjö kommun.

Samtliga av hyvleriets 22 anställda kommer att erbjudas jobb hos Vida. 

Annons
Annons

Förvärvet förväntas vara klart den första februari och bolaget kommer då att byta namn till Vida Vrigstad AB.
”Vi är glada över möjligheten att få förvärva ett sådant fint och välskött bolag som V-Timber. Det passar väldigt bra in i vår strategi för fortsatt utveckling och service för den nordiska marknaden. V-Timbers effektiva produktion och produktmix är ett utmärkt komplement till Vidas erbjudande”, säger Måns Johansson, koncernchef för Vida AB, i ett pressmeddelande.
Vd för hyvleriet är Marcus Jonsson och han kommer att fortsätta på posten även efter ägarbytet. Han kommer dock också att arbeta med försäljning i Vida Wood.
”Vi ser stor potential i att V-Timber ansluter till Vida-familjen. Vi ser ett högt värde på råvaruförsörjningen och  marknadssidan. Vi ser stora likheter på hur vi driver företagen, även om storleken skiljer betydligt, där tävling, nyfikenhet, handlingskraft och snabba beslutsvägar och att hela tiden bli bättre står i fokus”, säger Marcus Jonsson.
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Snart syns skogsbruket i storstäderna

  Med humor och sportreferenser vill kampanjen Skogslandslaget nå ut med kunskap om familjeskogsbruket till storstadsbor.
 • Annons
 • Forskare utvecklar fjärrstyrd markberedare

  En fjärrstyrd markberedare ska utvecklas av Skogforsk. Det finns flera anledningar till att man valt just en markberedningsmaskin.
 • Plockhuggare får skogspris

  Skogsägare Jan Bertilsson ställde om till hyggesfritt och anordnar kurser i ämnet. För det får han Naturskyddsföreningens skogspris.
 • Annons
 • Frivilligt avsatt areal oförändrad

  Arealen frivilligt avsatt skogsmark, cirka 1,3 miljoner hektar, var oförändrad 2021 jämfört med året innan.
 • Smittat frö kan förklara diplodia

  Skadliga svampar kan åka snålskjuts på frön och leva latent i värdväxter länge innan skador uppstår. Det kan vara förklaringen till utbrotten av tallsvampen diplodia på senare år, tror forskare vid SLU. Kunskapen ger hopp om metoder som kan stoppa skadegörare tidigt.
 • Annons