Vem tycker du ska få medaljerna?

Bild för Gäst Written by Gäst (ej verifierad) On the
Känner du någon som gjort värdefulla insatser för de svenska skogarna? Någon som gjort det så bra att han eller hon förtjänar en fin medalj. Nominera i så fall din kandidat till Greve Carl Bernadottes Skogspris, Guldkvisten eller Silverkvisten.

Genom Föreningen Skogen uppmärksammar skogsbranschen varje år personer som gjort värdefulla insatser för de svenska skogarna. Fältet är öppet. Tom den 30 november kan du nominera din kandidat till någon av Föreningen Skogens tre utmärkelser.

Annons
Annons

Det är lite olika riktlinjer för de olika priserna. Vissa priser delas ut till personer som gjort betydelsefulla insatser på nationell nivå, andra till personer som verkat regionalt eller lokalt. För mer dataljerad information om de olika priserna läs här

Greve Carl bernadottes Skogspris och Guldkvisten delas ut på Skogsnäringsveckan i april 2015 av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Motiveringen skickas med post eller e-post till Föreningen Skogens kansli: Föreningen Skogen, Box 1159, 111 81 Stockholm, info [at] skogen [dot] se

Publicerad:
 • "Från biologi till företagande”

  Jägmästarutbildningen kan leda till jobb där man arbetar med allt ifrån biologi till affärer och företagande, säger en av dem som slår ett slag för utbildningen i Skogssveriges intervjuserie.
 • Annons
 • Är din skog lagom stor?

  Den genomsnittliga skogsfastigheten i Sverige är cirka 50 hektar. Är det lagom mycket? Eller skulle du själv vilja köpa till och pröva att försörja dig på skogen? Svara på Månadens fråga!
 • Beredskapspärm ska förbättra samordning

  I Göinge-Kristianstad ska man ta fram en beredskapspärm som kan användas för att samordna brandbekämpning.  Pärmen ska bland annat innehålla listor över frivilliga samt tillgänglig utrustning.
 • Annons
 • Ny  skogsägarförening vill bredda brukandet

  Nu bildas en ny skogsägarförening som inte sysslar med virkeshandel. Föreningen skogens mångbruk vill att både produktionsskogar och skyddad skog ska ses som en resurs.
 • Nu svärmar granbarkborren

  Granbarkborren har börjat svärma över hela landet.  Det är nu som skogsägare har möjlighet att begränsa skadorna, enligt Skogsstyrelsen.
 • Annons