Vem tycker du ska få medaljerna?

Bild för Gäst Written by Gäst (ej verifierad) On the
Känner du någon som gjort värdefulla insatser för de svenska skogarna? Någon som gjort det så bra att han eller hon förtjänar en fin medalj. Nominera i så fall din kandidat till Greve Carl Bernadottes Skogspris, Guldkvisten eller Silverkvisten.

Genom Föreningen Skogen uppmärksammar skogsbranschen varje år personer som gjort värdefulla insatser för de svenska skogarna. Fältet är öppet. Tom den 30 november kan du nominera din kandidat till någon av Föreningen Skogens tre utmärkelser.

Annons
Annons

Det är lite olika riktlinjer för de olika priserna. Vissa priser delas ut till personer som gjort betydelsefulla insatser på nationell nivå, andra till personer som verkat regionalt eller lokalt. För mer dataljerad information om de olika priserna läs här

Greve Carl bernadottes Skogspris och Guldkvisten delas ut på Skogsnäringsveckan i april 2015 av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Motiveringen skickas med post eller e-post till Föreningen Skogens kansli: Föreningen Skogen, Box 1159, 111 81 Stockholm, info [at] skogen [dot] se

Publicerad:
 • Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

  Kategorier: Mellanskog
  När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
 • Annons
 • Minusresultat för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Nybildade Norra Skog belastades med omstruktureringskostnader och gjorde en förlust på 33 miljoner före skatt.
 • Kraftigt resultatfall för Södra

  Kategorier: Södra
  Lägre priser på avsalumassa tyngde Södras kvartalsresultat. Detta trots högre leveransvolymer av huvudprodukterna jämfört med i fjol.
 • Annons
 • Ungskogsröjning ökar

  Allt större areal sköts i den brukade skogen. Det gäller framför allt genom röjning. Plantering ökar också, men knappast med contortatall som dalar i popularitet.
 • Mikael Lundberg

  ”Välkomna unga till jaktlaget”

  Genom att bli ännu bättre på att ha ett tillåtande och vänligt klimat ska vi locka unga till jaktlaget, berättar Mikael Lundberg i Sista ordet.
 • Annons