Vd får lämna Sveaskog

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Hannele Arvonen. Foto: Sveaskog.
Sveaskogs styrelse vill byta vd. Hanne Arvonen lämnar därför posten med omedelbar verkan.
Sveaskogs styrelse vill ha en ny vd när en ny strategisk inriktning ska ros i hamn. Tillförordnad vd är från den 18 januari Per Matses, tidigare CFO och vice vd. Rekrytering av ny vd har inletts.
”Hannele Arvonen har gjort ett utmärkt arbete med att fånga synpunkter, förslag och insikter från organisationen, men styrelse och vd saknar nödvändig samsyn om bolagets strategiska inriktning och hur den kan implementeras varför våra vägar nu skiljs", säger Eva Färnstrand, styrelseordförande i Sveaskog, i ett pressmeddelande..
 
Sveaskog skriver att man står inför flera utmaningar i sitt förändringsarbete.
”Inte minst att förena ett fortsatt högt uttag av den viktiga skogsråvaran med ökade insatser för biologisk mångfald. Den strategiska inriktning Sveaskog antagit kommer att ställa krav på ett tydligt och omfattande utvecklings- och förändringsarbete, varför styrelsen beslutat att genomföra ett ledarskifte”, 
Hannele Arvonen avgår som vd efter 1,5 år på posten. 
Sveaskog är Sveriges största skogsägare och ägs av svenska staten. Bolaget har cirka 800 anställda och hade 2019 en omsättning på 7,2 miljarder kronor.
 
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Trävaruexport i särklass under pandemiåret

  Exportvärdet för svenska trävaror ökade med elva procent medan den totala varuexporten minskade med sex procent under 2020, enligt Skogsindustrierna.
 • Annons
 • ”Det är skillnad mellan skog och virke”

  Kategorier: SKOGENdebatt, Leif Öster
  SKOGENdebatt. I skogsnäringens stora PR-kampanj påstås att vi har dubbelt så mycket skog som för hundra år sedan. Det är ett vilseledande budskap, anser skogsbrukare och turistföretagare Leif Öster.
 • Många vill gå skogsutbildning

  Intresset för skogliga utbildningar är rekordstort, enligt såväl Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp som Ryssbygymnasiet utanför Växjö.
 • Annons
 • Virkesrik vinteravverkning i Skogspodden

  Nu är avsnitt 76 av Skogspodden ute. Där pratar man om en vinteravverkning som överraskade.
 • Historiskt resultat för Vida

  Kategorier: Vidas resultat 2020
  God efterfrågan på sågade trävaror gjorde 2020 till ett rekordår för Vidakoncernen.
 • Annons