Utbildningssatsning lär markägare mer om jakt

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Många markägare har frågor om jakt och vilt. Därför lanserar nu LRF ”Fakta på bordet” , en sajt med utbildningsmaterial tänkt att användas på möten över hela landet.

LRF (Lantbrukarnas riksförbund) får ofta frågor om jakt. Många är undrande över hur jaktavtal ska skrivas eller hur markägare kan få mer att säga till om i jaktfrågor.

Annons
Annons

– Vi har förstått att många markägare inte vet exakt hur det ska påverka viltskadorna på sin mark och därför har vi gjort ett utbildningsmaterial för möteskvällar med markägare, säger Carina Gerken Christiansen, LRF.

– Det handlar om att med små steg över hela landet, och argument byggda på fakta, underlätta dialogen mellan markägare och jägare på lokal nivå. Syftet är förstås att minska viltskadorna, tillägger hon.

På sajten  Fakta på bordet ges en rad tips samt möjlighet att ladda ner mötesmaterial. Det kan exempelvis handla om hur makten över jakten ser ut. Reglerna skiljer sig nämligen mycket åt för olika viltslag. Där finns också  förslag till mötesagenda samt filmer och powerpoint-presentationer. 

 

Publicerad:
  • Forskning gör träskivor vänligare och tåligare

    Två projekt vid Linneuniversitet ska göra träfiberskivor mer miljövänliga och återvinningsbara. Dessutom ska de stå emot väta bättre.
  • Annons
  • Skogsfond Baltikum ökar förvärvstakten

    Skogsfond Baltikum expanderar. Just nu pågår en nyemission i syfte att genomföra ytterligare skogsförvärv i Lettland och Litauen.
  • Virkesstudion #34 – Baltspecial #2

    I detta avsnitt gästas Virkesstudion av Carl Olén, vd på Skogsfond Baltikum.
  • Annons
  • Vilt i Skogspodden

    Nu finns avsnitt 68 av Skogspodden ute och där pratas en hel del viltbete och tall.
  • ”Sverige beräknar naturskydd ovanligt strängt”

    Kategorier: skyddad skog, LRF
    Det är stora skillnader i uppgifterna om hur mycket natur som är skyddad i Sverige. Naturvårdsverket uppger drygt 14 procent. Men om vi räknade som de flesta andra EU-länder skulle siffran vara 58 procent, menar LRF.
  • Annons