Turistföretag får hyresfritt

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Hotellet Granö Beckasin vid Umeälvens strand. Foto: Sveaskog.
Turistentreprenörer på Sveaskogs marker får hyresfritt i tre månader. ”Vi vill underlätta för besöksnäringen som drabbas hårt av coronasituationen”, uppger bolaget.

På Sveaskogs marker finns många turistentreprenörer och flera av dem hyr byggnader av bolaget. Det är vandrarhem, campingar, stugor, restauranger och butiker. Med anledning av spridningen av corona får de entreprenörer som hyr byggnader av oss hyresfritt det kommande kvartalet, skriver Sveaskog i ett pressmeddelande.

”Besöksnäringen är viktig för Sverige och våra lokala entreprenörer som vi samarbetar med har en väldigt tuff period nu. Vi på Sveaskog vill hjälpa till så gott vi kan för att våra turistentreprenörer ska finnas kvar när situationen vänder", säger Ola Söderdahl, chef för marknadskommunikation på Sveaskog.

Annons
Annons

”Vi vill också uppmana alla att ta chansen, när situationen är över, att semestra i Sverige. Jaga, fiska, vandra, njut, ät och bo på den svenska landsbygden. Svensk naturturism är fantastiskt – tillsammans kan vi ge de här viktiga företagen förutsättningar för att, inte bara överleva, utan utvecklas och skapa en levande landsbygd”, tillägger han.

 

Publicerad:
 • Testa dina trädkunskaper

  Alla känner väl till gran och tall – men vad vet du egentligen om dem och alla våra andra svenska träd?
 • Annons
 • Så syns coronaeffekten i skogssektorn

  Coronakrisen har slagit väldigt olika mot olika delar av skogsindustrin. Men på det hela har man klarat den väl, konstaterar Virkesbörsen i sin analys av andra kvartalet i år.
 • Skogsmaskindagarna ställs in

  Skogsmaskindagarna i Karlskoga 2020 ställs in på grund av restriktioner med anledning av coronaviruset. Mässan återkommer den 20-21 maj 2022.
 • Annons
 • De testar fjärrstyrda skotare

  Nu testar Sveaskog att fjärrstyra skotare. Fjärrstyrning skulle innebära en förbättrad arbetsmiljö för många maskinförare. ​
 • Vida nöjda med halvåret

  Kategorier: Vida, halvårsrapport
  Vida-koncernens halvårsresultat sjönk med närmare 40 procent jämfört med i fjol. Ett bra rörelseresultat efter förutsättningarna, anser ledningen.
 • Annons