Turistföretag får hyresfritt

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Hotellet Granö Beckasin vid Umeälvens strand. Foto: Sveaskog.
Turistentreprenörer på Sveaskogs marker får hyresfritt i tre månader. ”Vi vill underlätta för besöksnäringen som drabbas hårt av coronasituationen”, uppger bolaget.

På Sveaskogs marker finns många turistentreprenörer och flera av dem hyr byggnader av bolaget. Det är vandrarhem, campingar, stugor, restauranger och butiker. Med anledning av spridningen av corona får de entreprenörer som hyr byggnader av oss hyresfritt det kommande kvartalet, skriver Sveaskog i ett pressmeddelande.

”Besöksnäringen är viktig för Sverige och våra lokala entreprenörer som vi samarbetar med har en väldigt tuff period nu. Vi på Sveaskog vill hjälpa till så gott vi kan för att våra turistentreprenörer ska finnas kvar när situationen vänder", säger Ola Söderdahl, chef för marknadskommunikation på Sveaskog.

Annons
Annons

”Vi vill också uppmana alla att ta chansen, när situationen är över, att semestra i Sverige. Jaga, fiska, vandra, njut, ät och bo på den svenska landsbygden. Svensk naturturism är fantastiskt – tillsammans kan vi ge de här viktiga företagen förutsättningar för att, inte bara överleva, utan utvecklas och skapa en levande landsbygd”, tillägger han.

 

Publicerad:
 • "Hög tid ta itu med missuppfattningar om skog och klimat”

  SKOGENdebatt. Det finns  många missuppfattningar om skogen och klimatet. En fristående tankesmedja för skog skulle kunna nå ut med vad som behöver göras, skriver Reidar Persson
 • Annons
 • Virkesstudion #57 – Uppdatering med Magnus Thor

  Viktiga skogsägardatum samt kunskap från en stor skogsentreprenör sprids i det här avsnittet av Virkesstudion.
 • Fler nöjda med reservatsbildande

  Fler markägare än tidigare är nöjda över att ha inrättat naturreservat på sina marker.
 • Annons
 • Filma ditt skogsjobb

  Kategorier: Skogen i Skolan, SKOGSJOBB
  En liten film om just din jobbvardag i skogen kanske kan väcka intresse för sektorn hos unga. Så resonerar Skogen i Skolan som efterlyser bidrag om alla typer av skogsjobb.
 • Tysklands virkesexport accelererar

  Såväl avverkningar som rundvirkesexport ökade dramatiskt i Tyskland under förra året, enligt en analys från Wood Resources International.
 • Annons