Turistföretag får hyresfritt

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Hotellet Granö Beckasin vid Umeälvens strand. Foto: Sveaskog.
Turistentreprenörer på Sveaskogs marker får hyresfritt i tre månader. ”Vi vill underlätta för besöksnäringen som drabbas hårt av coronasituationen”, uppger bolaget.

På Sveaskogs marker finns många turistentreprenörer och flera av dem hyr byggnader av bolaget. Det är vandrarhem, campingar, stugor, restauranger och butiker. Med anledning av spridningen av corona får de entreprenörer som hyr byggnader av oss hyresfritt det kommande kvartalet, skriver Sveaskog i ett pressmeddelande.

”Besöksnäringen är viktig för Sverige och våra lokala entreprenörer som vi samarbetar med har en väldigt tuff period nu. Vi på Sveaskog vill hjälpa till så gott vi kan för att våra turistentreprenörer ska finnas kvar när situationen vänder", säger Ola Söderdahl, chef för marknadskommunikation på Sveaskog.

Annons
Annons

”Vi vill också uppmana alla att ta chansen, när situationen är över, att semestra i Sverige. Jaga, fiska, vandra, njut, ät och bo på den svenska landsbygden. Svensk naturturism är fantastiskt – tillsammans kan vi ge de här viktiga företagen förutsättningar för att, inte bara överleva, utan utvecklas och skapa en levande landsbygd”, tillägger han.

 

Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons