Turer kring skogsutredare kritiseras

16 september 2016 Vid en interpellationsdebatt i riksdagen i torsdags anklagades landsbygdsminister Sven-Erik Bucht för att gå skogsindustrins ärenden när han avsatte skogsutredare Charlotte Riberdahl.


Du läser nu en artikel på Skogen.se. Vill du läsa fler kvalitativa artiklar om t.ex. virkesmarknad, skötsel och teknik? Testa 3 nummer av SKOGEN  för endast 99 krDu läser nu en artikel på Skogen.se. Vill du läsa fler kvalitativa artiklar om t.ex. virkesmarknad, skötsel och teknik? Testa 3 nummer av SKOGEN för endast 99 kr.
Klicka här

Det var vänsterpartiets Jens Holm som menade att det fanns tecken på att landsbygdsministern låtit sig påverkas av skogsindustrin när regeringens skogsutredare avsattes i somras, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Sven-Erik Bucht svarade att utredarens uppgift handlar om en rättslig översyn av skogsvårdslagen, inte om att provocera eller ifrågasätta äganderätten

Det var under Almedalsveckan i juli som Charlotta Riberdahl gjorde ett uttalande som kan tolkas som att hon ifrågasatte privat ägande av skog. Uttalandet ledde till hon fick lämna utredarposten.

Någon efterträdare till henne har ännu inte utsetts.

Läs artikeln

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogsJobb