Tre snabba till Skogssverige som fyller 25

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Gunilla Häggström, kommunikationsansvarig på Skogssverige, svarar på SKOGENS frågor.
1. Berätta vad Skogssverige är?
Det är skogssektorns gemensamma spridare av skoglig kunskap genom nyheter, faktasidor och Frågelådan. Webbplatsen var en pionjär när den grundades 1995 på initiativ av skogssektorn och med SLU som ansvarig.  Sedan 2011  har Föreningen Skogen ansvaret för Skogssverige.
 
2. Kan du nämna några milstolpar under de 25 åren?
1997, dä lanserades Frågelådan med en expertpanel som besvarar frågor. 2002 när Skogssveriges samlade affärsförfrågningar på skogsprodukter nådde ett värde av 2,5 miljarder kronor. 2010  blev starten för intressenter att kunna visa Skogssveriges nyheter på sina interna och externa webbplatser. 2015 firade vi 20 år med ett jubileum på KSLA med ett femtiotal deltagare med avtackning av tidigare ansvariga. 2017 var ett bra år, då hade 7000 frågor besvarats i Frågelådan och Skogssverige.se fick en miljon besök!  2020 påverkas omvärlden mycket av coronapandemin men besöken på Skogssverige är alltjämt en av de högsta i skogssektorn.
 
3. Hur ska ni fira jubileet?
Den 5 november firar vi 25 år med ett digitalt jubileum på KSLA. Välkomna med anmälan här. Temat är utbildning och rekrytering. På programmet finns en diskussion om skoglig forskning, vad Skogssverige betyder för dig, mig och skogssektorn. SLU och Linnéuniversitetet berättar om förändrade utbildningar och jägmästare och skogsmästare berättar om utbildningarna och sina yrken.

 

Annons
Annons

 
 
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • "Hög tid ta itu med missuppfattningar om skog och klimat”

  SKOGENdebatt. Det finns  många missuppfattningar om skogen och klimatet. En fristående tankesmedja för skog skulle kunna nå ut med vad som behöver göras, skriver Reidar Persson
 • Annons
 • Virkesstudion #57 – Uppdatering med Magnus Thor

  Viktiga skogsägardatum samt kunskap från en stor skogsentreprenör sprids i det här avsnittet av Virkesstudion.
 • Fler nöjda med reservatsbildande

  Fler markägare än tidigare är nöjda över att ha inrättat naturreservat på sina marker.
 • Annons
 • Filma ditt skogsjobb

  Kategorier: Skogen i Skolan, SKOGSJOBB
  En liten film om just din jobbvardag i skogen kanske kan väcka intresse för sektorn hos unga. Så resonerar Skogen i Skolan som efterlyser bidrag om alla typer av skogsjobb.
 • Tysklands virkesexport accelererar

  Såväl avverkningar som rundvirkesexport ökade dramatiskt i Tyskland under förra året, enligt en analys från Wood Resources International.
 • Annons