Tre snabba om Höstexkursionen 2019

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Göran Örlander svarar på tre snabba om Höstexkursionen som Södra skogsägarna arrangerar tillsammans med Föreningen Skogen.

Varför är Södra med och arrangerar Höstexkursionen 2019?

Annons
Annons

– För det första för att vi i blev tillfrågade, vilket vi tycker är roligt. Men också för att vi vill visa upp det som är temat för årets Höstexkursion: Hållbar ökad skogsbruksproduktion i familjeskogsbruket. Vi kommer att ta upp detta ur ett sydsvenskt perspektiv när det gäller exempelvis olika skötselingrepp, val av trädslag och odlingsmaterial. Vi vill visa hur vi tänker kring detta.

Vilka frågor är viktiga att lyfta där?

– Vi kommer att träffa flera skogsägare och få ta del av deras tankar kring hållbart skogsbruk. Fokus kommer att bli hur man kan öka produktionen på ett sätt som är lönsamt för skogsägaren, men samtidigt skonsamt för miljön. Vi kommer också att visa hur vi tycker att tidigare lämnad naturhänsyn ska skötas.

Varför ska man vara med på Höstexkursionen, tycker du?

– För att diskutera viktiga skogsfrågor samt att ta del av nya rön som inte visats i några större offentliga sammanhang tidigare. Vi kommer bland annat att visa  resultat av  utvecklingsarbeten som Södra gjort tillsammans med forskande institutioner. Dessutom kommer det förstås att bli många trevliga upplevelser i skogarna.

Här kan du läsa mer om Höstexkursionen

Fotnot:  Föreningen Skogens Höstexkursion arrangeras för 116:e året den 18 och 19 september 2019 i skogarna kring Växjö med omnejd.

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons
 • Johanna Sandahl

  ”Inte läge att laborera”

  Innan det gasas på med produktionshöjande åtgärder behöver skogs­bruket bli långsiktigt hållbart, säger Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen.
 • Forskning gör träskivor vänligare och tåligare

  Två projekt vid Linneuniversitet ska göra träfiberskivor mer miljövänliga och återvinningsbara. Dessutom ska de stå emot väta bättre.
 • Annons
 • Skogsfond Baltikum ökar förvärvstakten

  Skogsfond Baltikum expanderar. Just nu pågår en nyemission i syfte att genomföra ytterligare skogsförvärv i Lettland och Litauen.
 • Virkesstudion #34 – Baltspecial #2

  I detta avsnitt gästas Virkesstudion av Carl Olén, vd på Skogsfond Baltikum.
 • Annons