Tre snabba frågor om Boken om skogen

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
SKOGEN har ställt tre snabba frågor till Skogen i skolans verksamhetsledare Anna Steinwall. Skogen i skolan har precis utkommit med en uppdaterad version av Boken om skogen.

Boken om skogen1. Boken om skogen har fått en ansiktslyftning. Vad skiljer den nya boken från den tidigare? 
– Den har fått en hel del uppdaterade, lärorika avsnitt som ”Så här går det till i skogsbruket”, ”Skogen för alla sinnen” och ”Lika viktigt med arter som med virke”.

Annons
Annons

– Boken om Skogen gavs först ut 2009 av Skogen i Skolan och den blev ett populärt läromedel. Den trycktes då i en upplaga på 20 000. I samband med nytrycket 2016 moderniserades innehållet.

Anna SteinwallAnna Steinwall2 Vem riktar sig Boken om skogen i första hand till? 
– Framför allt till elever i årskurs sju till nio och deras lärare. Men eftersom den är fylld av basfakta passar den även för vuxna som vill lära sig mer om skogens många värden.

3 Var kan man få tag på boken om man vill köpa den? 
– Lättast är att beställa den på Skogen i Skolans webbplats (korturl.com/laromedel)

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • ”Rangliga plantor blir fin skog med tiden”

  Kategorier: debatt, Peter Engblom
  SKOGENdebatt. Vi håller med skogsägarna om att levererade plantor inte var i fullgott skick,  men vi bedömer att de kommer att ge fin skog med tiden. Det skriver Peter Engblom från SCA Skog Norrplant i en replik.
 • Annons
 • Tv-spelskontroll styr skotare på distans

  Skogforsk utvecklar just nu en skotare som kan köras med fjärrstyrning. Som ett första steg styrs den på distans med en tv-spelskontroll.
 • Artificiell intelligens tar upp kampen mot barkborren

  Med hjälp av artificiell intelligens ska kartor tas fram som visar var risken för angrepp av granbarkborre är som störst. Kartorna kommer att finnas på Skogsstyrelsens webbplats i början av nästa år.
 • Annons
 • Jacob Edlund, Biometria

  Kritiserade mätmetoden dominerar fortfarande

  MATRISFUB. Ett år senare har fortfarande inget av sågverken börjat använda den nya formen av topp-rot-mätning som Biometria rekommenderar. Matriserna är fortfarande kvar.
 • Baltspecial i Virkesstudion 

  I avsnitt 17 av Virkesstudion står den baltiska virkesmarknaden i fokus.
 • Annons