Tre snabba frågor om Boken om skogen

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
SKOGEN har ställt tre snabba frågor till Skogen i skolans verksamhetsledare Anna Steinwall. Skogen i skolan har precis utkommit med en uppdaterad version av Boken om skogen.

Boken om skogen1. Boken om skogen har fått en ansiktslyftning. Vad skiljer den nya boken från den tidigare? 
– Den har fått en hel del uppdaterade, lärorika avsnitt som ”Så här går det till i skogsbruket”, ”Skogen för alla sinnen” och ”Lika viktigt med arter som med virke”.

Annons
Annons

– Boken om Skogen gavs först ut 2009 av Skogen i Skolan och den blev ett populärt läromedel. Den trycktes då i en upplaga på 20 000. I samband med nytrycket 2016 moderniserades innehållet.

Anna SteinwallAnna Steinwall2 Vem riktar sig Boken om skogen i första hand till? 
– Framför allt till elever i årskurs sju till nio och deras lärare. Men eftersom den är fylld av basfakta passar den även för vuxna som vill lära sig mer om skogens många värden.

3 Var kan man få tag på boken om man vill köpa den? 
– Lättast är att beställa den på Skogen i Skolans webbplats (korturl.com/laromedel)

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Finsk skog lagrar mindre kol

  Kolupptaget i Finlands skogar sjönk i fjol och räcker inte för att kompensera de totala utsläppen från landets markanvändning som därmed blir en kolkälla i stället för sänka, enligt en preliminär beräkning. 
 • Annons
 • Lagändring om fjällnära skog

  Regeringen har beslutat om lagändringar gällande fjällnära skog. De ska bland annat förhindra att ersättning ges för samma område flera gånger.
 • ”Så kan nya artskyddsförordningen möta acceptans”

  SKOGENdebatt. Brister i skogslagstiftningen gör att den inte accepteras och rent av kringgås. Upprepa inte samma misstag nu när den nya artskyddsförordningen görs om, uppmanas beslutsfattare av skogsägare Wilhelm Dyrssen.
 • Annons
 • Majoritet av partier vill ha aktivt skogsbruk

  Majoriteten av riksdagspartierna vill se ett aktivt skogsbruk. Det visar en enkät gjord av Skogsindustrierna.
 • Kantzoner skapade vid gallring granskas

  Hur man redan vid gallring kan skapa kantzoner, och hur den strandnära skogen utvecklas bäst, undersöks av forskare i flera fältförsök.
 • Annons