Träffa Eskil Erlandsson och Göran Persson på Föreningen Skogens Höstexkursion

4 juni 2012 Landsbygdsminister Eskil Erlandsson och Sveaskogs ordförande Göran Persson, besöker den 22 augusti de Sörmländska skogarna för att medverka i Föreningen Skogens höstexkursion. Föreningen Skogen, med ca 8000 medlemmar, har i hela 130 år arbetat för bättre skogar och ett hållbart skogsbruk framförallt i Sverige. Tillsammans med årets markvärd, 100-årsjubilerande Skogssällskapet, samlas skogssektorn till livliga diskussioner i fält.

Träffa Eskil Erlandsson och Göran Persson på Föreningen Skogens Höstexkursion

– Höstexkursionen är ett bra sätt att skapa debatt och sprida kunskap. Genom att samla en bredd av aktörer inom skogssektorn, varav många i ledande och beslutsfattande positioner blir det utrymme för en livlig och värdefull dialog, säger Bengt Ek vd på Föreningens Skogen.

Landsbygdsministern kommer ut i skogen för att berätta om regeringens visioner och skogspolitik. Under båda exkursionsdagarna, 22-23 augusti, finns riksdagspolitiker från Miljö- och jordbruksutskottet på plats för att medverka i debatten. Så missa inte chansen att fråga politikerna och ministern dina frågor.

Göran Persson, Sveaskogs ordförande medverkar som inledningstalare och delger oss sina tankar och visioner kring framtidens svenska skogsbruk och dess tänkbara utmaningar.

Årets exkursionstema är bred markanvändning med olika mål:
• Viltdebatten fortsätter: Skogssällskapet visar upp ett intressant försök där skogs- och viltproduktion sker gemensamt.
• WWF belyser vikten av en god vattenvård i skogslandskapet, en fråga som håller på att bli het i miljödebatten.
• Skogforsk presenterar pågående forskning och visar upp ett försök för att minska de omtalade körskadorna.
• I DN har Zaremba begärt större inflytande från andra skogsanvändare. Med planeringsverktyget Heureka kan man optimera de mål man önskar nå med skogsbruket. Det kan vara allt från traditionella produktionsmål, miljömål till rekreation.

Framtidstemat återspeglas under hela exkursionen. Exkursionsdeltagarna får diskuterara vad som krävs för att behålla ett konkurrenskraftigt svenskt skogsbruk på den globala arenan. Sist, men inte minst avslutas exkursionen med en framtidsinriktad politikerdebatt.

Logistiken och debattpunkterna sätter gräns för antalet deltagare. Vid 150 sätter vi stopp. Enligt den mer än hundraåriga traditionen räknar vi med en skara debattsugna deltagare som strålar samman i Katrineholmsskogen i augusti.

Välkommen att delta, men glöm inte att anmäla dig innan semestern!

Läs hela programmet och anmäl dig här.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb