Träexport i fokus vid Kinabesök

20 november 2015 När landsbygdsminister Sven-Erik Bucht reser till Kina den 22-27 november står mat och trä i fokus. En svensk skogsdelegation är med på resan. Syftet är att underlätta för svensk export.


Träexport i fokus vid Kinabesök

Landsbygdministern besöker Hongkong, Macao och Peking tillsammans med två svenska företagsdelegationer.

– Kina är världens största ekonomi med nästan 1,4 miljarder invånare och jag är övertygad om att fler svenska produkter skulle kunna hitta en marknad i Kina. Svenska livsmedels- och skogsföretag är fortfarande relativt nya på den kinesiska marknaden så potentialen är stor för att öka exporten, säger Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande från regeringen.

Svenska livsmedels- och träbyggnadsföretag har det mesta som krävs för att vara intressanta på den kinesiska marknaden, anser han.

–  Innovativa och säkra produkter av hög kvalité och inte minst ett stort kunnande. Nu handlar det om att göra detta mer känt för kinesiska aktörer och därigenom göra affärerna möjliga, säger Sven-Erik Bucht.

I skogs- och trädelegationen som deltar finns representanter från LRF Skogsägarna, Nyréns Arkitektkontor, Setra, Sveriges Träbyggnadskansli, Norrskog, Lindbäcks Bygg,Folkhem, Mellanskog och Södra.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb