Trädhotell får pris för ekoturism

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Treehotel i Harads utanför Boden har vunnit pris för att de "bäst levandegör svensk ekoturism".

Grand Travel Awards ekoturismpris går i år till Treehotel. På hotellet bor gästerna i spektakulära rum byggda i träd med utsikt över Luleälven. Rummen, som är modernt utrustade, hänger på höjder mellan fyra och tio meter i högrest tallskog. De nås antingen via ramp, bro eller eldriven trappa.

Annons
Annons

 

”Att bekvämt övernatta uppe i de höga tallarna och blicka ut över den fantastiska norrbottniska naturen är en oförglömlig upplevelse för alla besökare. Den unika upplevelsen i kombination med att verksamheten drivs på naturens villkor med minsta möjliga miljöavtryck gör Treehotel till en värdig vinnare av årets Grand Travel Award ekoturismpris”, skriver Naturturismföretagen som delar ut priset.

Verksamheten är djupt involverad i det lokala samhället som står för en del av aktivitetsutbudet. Maten kommer huvudsakligen från lokala producenter.

Hållbarhet går som en röd tråd genom verksamheten som nått internationellt renommé.

”Treehotel visar att hållbar och kreativ besöksnäring på svensk landsbygd kan bli en unik internationell reseanledning”, säger Joakim Hermanson, generalsekreterare i Naturturismföretagen, i ett pressmeddelande.

Treehotel startades och drivs av Britta Jonsson-Lindvall och Kent Lindvall.

Publicerad:
 • Skogsfond Baltikum ökar förvärvstakten

  Skogsfond Baltikum expanderar. Just nu pågår en nyemission i syfte att genomföra ytterligare skogsförvärv i Lettland och Litauen.
 • Annons
 • Virkesstudion #34 – Baltspecial #2

  I detta avsnitt gästas Virkesstudion av Carl Olén, vd på Skogsfond Baltikum.
 • Vilt i Skogspodden

  Nu finns avsnitt 68 av Skogspodden ute och där pratas en hel del viltbete och tall.
 • Annons
 • ”Sverige beräknar naturskydd ovanligt strängt”

  Kategorier: skyddad skog, LRF
  Det är stora skillnader i uppgifterna om hur mycket natur som är skyddad i Sverige. Naturvårdsverket uppger drygt 14 procent. Men om vi räknade som de flesta andra EU-länder skulle siffran vara 58 procent, menar LRF.
 • Proffskocken bjuder på plättar med drottningsylt och granskott. Foto: Ulla Sundin Beck

  Nyttjar du skogens skafferi?

  Eller hamnar de växter du skördar bara i virkesvältan? Fick du nog av bär- och svampplockning som barn? Eller är skogen ett självklart skafferi som ger dig viltkött, tillbehör och extra smaksättning? Svara på månadens fråga!
 • Annons