Trädhotell får pris för ekoturism

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Treehotel i Harads utanför Boden har vunnit pris för att de "bäst levandegör svensk ekoturism".

Grand Travel Awards ekoturismpris går i år till Treehotel. På hotellet bor gästerna i spektakulära rum byggda i träd med utsikt över Luleälven. Rummen, som är modernt utrustade, hänger på höjder mellan fyra och tio meter i högrest tallskog. De nås antingen via ramp, bro eller eldriven trappa.

Annons
Annons

 

”Att bekvämt övernatta uppe i de höga tallarna och blicka ut över den fantastiska norrbottniska naturen är en oförglömlig upplevelse för alla besökare. Den unika upplevelsen i kombination med att verksamheten drivs på naturens villkor med minsta möjliga miljöavtryck gör Treehotel till en värdig vinnare av årets Grand Travel Award ekoturismpris”, skriver Naturturismföretagen som delar ut priset.

Verksamheten är djupt involverad i det lokala samhället som står för en del av aktivitetsutbudet. Maten kommer huvudsakligen från lokala producenter.

Hållbarhet går som en röd tråd genom verksamheten som nått internationellt renommé.

”Treehotel visar att hållbar och kreativ besöksnäring på svensk landsbygd kan bli en unik internationell reseanledning”, säger Joakim Hermanson, generalsekreterare i Naturturismföretagen, i ett pressmeddelande.

Treehotel startades och drivs av Britta Jonsson-Lindvall och Kent Lindvall.

Publicerad:
 • Domar om nyckelbiotoper överklagas

  Skogsstyrelsen överklagar de domar som anser att markägare ska kunna överklaga nyckelbiotopsregistreringar.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Vacker men inte så växtlig

  Kategorier: SKOGENs ledare, Björk
  Det finns 800 växter och djur som gillar ­björken. Ytterligare 800 älskar den! Och på senare årtionden har även vi människor fått upp ögonen igen för vår vita vän: Sedan 1950-talet har björken fördubblat sin volym i de svenska skogarna. I ungskogarna har den i dag samma virkesvolym som granen. Och sett till arealen breder den också ut sig.
 • Permitterade erbjuds gröna jobb

  Kategorier: LRF, gröna jobb, plantor
  Permitterade kan få jobb inom de gröna näringarna. 8 000 personer erbjuds arbete varav 3 000 inom skogsplantering, skriver LRF i ett förslag som lämnats till Tillväxtverket.
 • Annons
 • Virkesstudion #28 – Coronaspecial

  Kategorier: Virkesstudion #28
  I det nya avsnittet av Virkesstudion diskuteras hur den rådande coronakrisen påverkar skogsnäringen. 
 • ”Så når felaktigheter om avskogning söndagsbilagorna”

  SKOGENdebatt. Varje år publicerar WRI alarmerande siffror om avskogning som letar sig in i söndagsbilagorna i Sverige. Det är bara ett problem: Sifforna stämmer helt enkelt inte, skriver Reidar Persson, tankesmedjan Sifi.
 • Annons