Tipsen du behöver vid skogsaffären

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Hur kan man göra fynd när man ska köpa skog? Och när ska man lägga sig i en budgivning.
Du läser nu ett smakprov. Läs hela artikeln i SKOGEN 8/2020.
SKOGEN finns att läsa digitalt - som prenumerant eller lösnummer»

Paul NordPaul Nord, Svefa.I nya numret av SKOGEN ges mängder av råd till såväl köpare som säljare av skogsmark. Paul Nord från Svefa tipsar om hur du genom att läsa mellan raderna i skogsbruksplanen kan ana när det verkligen är dags att titta närmare på ett objekt. Han berättar också när i budgivningen som det faktiskt är dags att dra sig ur. 

I tema Fastighetsaffären tittar vi också på marknadsutvecklingen och visar skogspriserna län för län. Här får du svar på vilka det är som köper mest skog – och vad som kommer att driva upp priserna i norr, enligt Johan Nordin, skogsförvaltare hos Mera Skog.

Annons
Annons

Dessutom: Om du vill bygga på din skogsgård, vad är det då som gäller? Och vad betyder det som står i hundra år gamla ägarhandlingar och fastighetskartor som faktiskt ofta fortfarande är giltiga. SKOGEN ger dig koll på lantmäterilingon.

Läs mer i temat "Fastighetsaffären" i SKOGEN 8/2020

 

Publicerad:
 • "Skogen borde få växa klart före slutavverkning"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Simon Rudin.
  SKOGENdebatt. Vad ska hända med våra fastigheter i renbetesland när vi inte får slutavverka? Det undrar skogsägare Simon Rudin som anser att utebliven tillsyn av storskogsbruket fått förödande konsekvenser.
 • Annons
 • Europa eldar med trä

  En perfekt storm har ökat efterfrågan på träbaserade bränslen över hela Europa, rapporterar DN.
 • Är det dags för nya sortiment?

  Virkespriserna har gått upp i vinter, men det har också kostnaderna för till exempel avverkning. Men även priset på energived stiger. Kan höjda priser på skogsbränsle ändra spelplanen? Kan det bli mer lönsamt att satsa på bränsleved? Eller andra mindre vanliga sortiment? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Självsådd contorta blir invasiv art 

  Kategorier: contorta
  När contortatallen introducerades i Sverige trodde man inte att den kunde självföryngras. Det var fel. Nu riskerar trädslaget att bli en invasiv art på myrar i norr. 
 • Nytt nummer av SKOGEN!

  Strax dimper SKOGEN 3/2023 ner i brevlådor landet runt, men redan nu finns det tillgängligt i digital form – för både prenumeranter och lösnummerläsare. Månadens tema är Utbildningsguide.
 • Annons