Tipsen du behöver vid skogsaffären

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Hur kan man göra fynd när man ska köpa skog? Och när ska man lägga sig i en budgivning.
Du läser nu ett smakprov. Läs hela artikeln i SKOGEN 8/2020.
SKOGEN finns att läsa digitalt - som prenumerant eller lösnummer»

Paul NordPaul Nord, Svefa.I nya numret av SKOGEN ges mängder av råd till såväl köpare som säljare av skogsmark. Paul Nord från Svefa tipsar om hur du genom att läsa mellan raderna i skogsbruksplanen kan ana när det verkligen är dags att titta närmare på ett objekt. Han berättar också när i budgivningen som det faktiskt är dags att dra sig ur. 

I tema Fastighetsaffären tittar vi också på marknadsutvecklingen och visar skogspriserna län för län. Här får du svar på vilka det är som köper mest skog – och vad som kommer att driva upp priserna i norr, enligt Johan Nordin, skogsförvaltare hos Mera Skog.

Annons
Annons

Dessutom: Om du vill bygga på din skogsgård, vad är det då som gäller? Och vad betyder det som står i hundra år gamla ägarhandlingar och fastighetskartor som faktiskt ofta fortfarande är giltiga. SKOGEN ger dig koll på lantmäterilingon.

Läs mer i temat "Fastighetsaffären" i SKOGEN 8/2020

 

Publicerad:
 • ”Bjud in till produktionsskogen”

  LEDARE. Med temat Öppna skogen vill vi ta fasta på att det inte behöver finnas någon motsättning mellan att bedriva lönsam virkesproduktion och vara en välkomnande värd för olika skogsgäster, skriver Johan Larsson .
 • Annons
 • Rejält lönsamhetsfall för sågverken

  Från rekordvinster till nollresutat på bara några månader. Så beskriver Danske Bank läget för vissa sågverk.
 • Forskare utvinner el ur trä

  Kategorier: träforskning, KTH
  Forskare vid KTH har utvunnit elektricitet ur trä. Effekten är anmärkningsvärd, anser de.
 • Annons
 • Därför har vi räknat som vi gjort i SKA 22

  SKOGENdebatt, SKA 22 ger, i enlighet med regeringsupdpraget, ett slags avverkningstak under vilket marknaden kan agera. Men vi välkomnar fortsatta analyser av andra aktörer. Det menar Andreas Eriksson, Skogsstyrelsen, apropå två tidigare debattartiklar om SKA 22.
 • Hyggesfria veckan är öppen för alla

  Många vill veta mer om hyggesfritt. Under nästa vecka ordnar Skogsstyrelsen därför Hyggesfria veckan med en mängd kostnadsfria seminarier online.
 • Annons