Tipsen du behöver vid skogsaffären

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Hur kan man göra fynd när man ska köpa skog? Och när ska man lägga sig i en budgivning.
Du läser nu ett smakprov. Läs hela artikeln i SKOGEN 8/2020.
SKOGEN finns att läsa digitalt - som prenumerant eller lösnummer»

Paul NordPaul Nord, Svefa.I nya numret av SKOGEN ges mängder av råd till såväl köpare som säljare av skogsmark. Paul Nord från Svefa tipsar om hur du genom att läsa mellan raderna i skogsbruksplanen kan ana när det verkligen är dags att titta närmare på ett objekt. Han berättar också när i budgivningen som det faktiskt är dags att dra sig ur. 

I tema Fastighetsaffären tittar vi också på marknadsutvecklingen och visar skogspriserna län för län. Här får du svar på vilka det är som köper mest skog – och vad som kommer att driva upp priserna i norr, enligt Johan Nordin, skogsförvaltare hos Mera Skog.

Annons
Annons

Dessutom: Om du vill bygga på din skogsgård, vad är det då som gäller? Och vad betyder det som står i hundra år gamla ägarhandlingar och fastighetskartor som faktiskt ofta fortfarande är giltiga. SKOGEN ger dig koll på lantmäterilingon.

Läs mer i temat "Fastighetsaffären" i SKOGEN 8/2020

 

Publicerad:
 • Barkborre bekämpas bäst sommartid

  Kategorier: granbarkborre, skogsskador
  Att bekämpa granbarkborrar med den så kallade sök- och plockmetoden kan inte rekommenderas under vinterhalvåret, enligt Skogsstyrelsen.
 • Annons
 • Kombimaskinen Malwa 560c

  Medlemmar vill ha mer smått

  Södra gläntar på dörren för små maskiner sedan fler medlemmar har börjat efterfråga dem. Så kan man tolka uttalanden på skogs­ägarföreningens årsstämma.
 • ”Har FSC Sverige blivit en hemlig grupp?”

  SKOGENdebatt. FSC-certifieringens nya skepnad har större befogenheter och mindre insyn. En öppnare organisation skulle kännas mer trovärdig, anser Lars M Johansson, Mellanljusnans SBO.
 • Annons
 • Poppel kan ge väldigt virkestillskott

  Kategorier: Poppel, Skogsforskning
  Poppelodlingar skulle kunna ge Sverige ytterligare 30 miljoner kubikmeter virke om året, enligt preliminära forskningsresultat.
 • Nu kan skolor boka uteklassrum på Djurgården

  Skogen i Skolans nya uteklassrum på Djurgården i Stockholm kan nu bokas av skolklasser.
 • Annons