Tips och trivsel på skogsmässa

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Carl-Erik Bergman säljer tuffa kläder för skogsbrukare modell mindre.
Idag slog Mellanskogselmia upp portarna utanför Sala. Gemyten och de goda råden duggar tätt!

- Ska man vara säker på att få plantor till vårplantering bör man beställa innan jul, råder Carl-Johan Björklund från Svenska Skogsplantor som är en av 140 utställare.

Annons
Annons

Finska Mense utvecklar utrustning för mekanisk avverkning och de hävdar bestämt att deras röjnings- och trimningstillsats för skördaraggregat gör att man kan skippa förhandsröjning. Det kan istället göras samtidigt som avverkning.

-   Som skogsägare sparar du in kostnader för röjning.. Det blir mer miljövänligt, du behöver inte röja yta ”för säkerhets skull", du vet ju hur mycket plats skördaren kräver. Som maskinentreprenör kan du utöka ditt utbud av avverkningstjänster, hävdar  Marja-Leena Mentula och Martin von Pfaler från Mense.

Trots tillfälliga duggregn är stämningen god på mässan där tuffa skogsbrukarkläder för barn samsas med de tyngsta maskinerna. Utställare vittnar om intresserade besökare på gott humör!

-Att ha hela skogsbrukskedjan är lite av poängen med mässan, säger kommunikationsansvarig Veronika Albert.

Det finns ett par skillnader mot tidigare år, berättar hon.

- Vi har satsat på aktiviteter för barnen i Mellanskogs monter, tanken är att hela familjen ska kunna trivas här.  Och så har vi lagt in korta, aktuella seminariepunkter som ofta är återkommande under dagarna. På så sätt hinner man gå både på seminarier och mässa.

Föreningen Skogen och tidningen SKOGEN ställer ut på Mellanskogselmia. Välkommen till monter 86!

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Bygg ditt eget paradis

  Skogsnäringen har säkert lika många namn för virke som inuiterna sägs ha för snö. Men vi är nog lika fattiga på synonymer för landskapsvård som inuiterna är när de ska prata om beachvolleyboll.
 • Annons
 • Väntad nedgång för Sveaskog

  Kategorier: Sveaskog
  Sveaskogs operativa rörelseresultat sjönk med 28 procent för årets nio första månader jämfört med samma period förra året.
 • Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

  Kategorier: Mellanskog
  När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
 • Annons
 • Minusresultat för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Nybildade Norra Skog belastades med omstruktureringskostnader och gjorde en förlust på 33 miljoner före skatt.
 • Kraftigt resultatfall för Södra

  Kategorier: Södra
  Lägre priser på avsalumassa tyngde Södras kvartalsresultat. Detta trots högre leveransvolymer av huvudprodukterna jämfört med i fjol.
 • Annons