Timbersports startar säsongen igen

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Stihl Timbersports
VM i timbersports 2019 arrangerades i Prag. Foto: Stihl Timbersports.
Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.

Det innebär att de tävlingar och aktiviteter som hittills varit uppskjutna kommer att arrangeras under anpassade former.

Annons
Annons

”Vi är glada att kunna meddela detta beslut till våra atleter och fans som har längtat efter att tävla, delta på träningsläger och att få följa sportens framfart. Det är flera aktiviteter som har legat på is, bland annat kvalifikationer till internationella tävlingar som är planerade till senare under hösten”, säger Emma Birgersson, kommunikationsansvarig på Timbersports Norden, i ett pressmeddelande.

Vid uppstarten kommer man att följa föreskrifter och råd från Folkhälsomyndigheten. Exempelvis ska antalet personer begränsas till max 50 och kan minskas ytterligare om det inte är möjligt att hålla ansvarsfullt avstånd. 

”Situationen med covid-19 är absolut inte över utan vi behöver anpassa våra aktiviteter till rådande riktlinjer och att fortsätta ta ansvar. Vi följer utvecklingen på daglig basis och är redo att ta nya beslut beroende på hur situationen utvecklas”, säger Emma Birgersson.

Om Stihl Timbersports: En internationell tävlingsserie inom skogshuggning, i tävlingssammanhang även kallat atletisk trädfällning. Timbersports består av sex grenar; tre med yxa, två med motorsåg och en med såg. Sporten har sitt ursprung i Kanada, USA och Nya Zeeland. 

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons