Till hösten kommer  ”skogslektioner”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
UTBILDNING. Nu i vår var det tänkt att Skogen i Skolan med stolthet skulle presentera sin nya storsastning, det digitala läromedlet Skogslektioner, men …

– De mässor vid vilka vi tänkt lansera läromedlet är inställda eller uppskjutna till hösten på grund av pandemin, säger Theresa von Hofsten, redaktör på Skogen i Skolan och ansvarig för produktionen av läromedlet. Många skolor har just nu en hög frånvaro av såväl elever som lärare också. Därför har vi beslutat skjuta fram lanseringen till hösten

Annons
Annons

Illustration från digitala läromedletTill höstterminen ska skolelever kunna arbeta med Skogen i Skolans digitala läromedel Skogslektioner. Illustration: Maja ModénNu ska det i stället ske i samband med skolstart i augusti, men redan under våren smyglanseras det lite genom att en grupp lärare får testa det och komma med förslag på förbättringar. 
– Det är viktigt för Skogen i Skolan att bygga relation till vår målgrupp, lärare, och det går utmärkt att göra med hjälp av digitala verktyg.

När lanseringen ­rullar igång sker det också med digitala för­tecken.
– Vi kommer att ­satsa mer på digital marknads­föring och öka vår närvaro i sociala medier. Dessutom står flera av ­Skogen i Skolans regionssamordnare runt om i landet redo att hjälpa till att lansera Skogslektioner, såväl digitalt som i verkliga livet, när tiden är mogen för sådant igen, säger Theresa von Hofsten.

SKOGEN 4-2020

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons