Till hösten kommer  ”skogslektioner”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
UTBILDNING. Nu i vår var det tänkt att Skogen i Skolan med stolthet skulle presentera sin nya storsastning, det digitala läromedlet Skogslektioner, men …

– De mässor vid vilka vi tänkt lansera läromedlet är inställda eller uppskjutna till hösten på grund av pandemin, säger Theresa von Hofsten, redaktör på Skogen i Skolan och ansvarig för produktionen av läromedlet. Många skolor har just nu en hög frånvaro av såväl elever som lärare också. Därför har vi beslutat skjuta fram lanseringen till hösten

Annons
Annons

Illustration från digitala läromedletTill höstterminen ska skolelever kunna arbeta med Skogen i Skolans digitala läromedel Skogslektioner. Illustration: Maja ModénNu ska det i stället ske i samband med skolstart i augusti, men redan under våren smyglanseras det lite genom att en grupp lärare får testa det och komma med förslag på förbättringar. 
– Det är viktigt för Skogen i Skolan att bygga relation till vår målgrupp, lärare, och det går utmärkt att göra med hjälp av digitala verktyg.

När lanseringen ­rullar igång sker det också med digitala för­tecken.
– Vi kommer att ­satsa mer på digital marknads­föring och öka vår närvaro i sociala medier. Dessutom står flera av ­Skogen i Skolans regionssamordnare runt om i landet redo att hjälpa till att lansera Skogslektioner, såväl digitalt som i verkliga livet, när tiden är mogen för sådant igen, säger Theresa von Hofsten.

SKOGEN 4-2020

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Testa dina trädkunskaper

  Alla känner väl till gran och tall – men vad vet du egentligen om dem och alla våra andra svenska träd?
 • Annons
 • Så syns coronaeffekten i skogssektorn

  Coronakrisen har slagit väldigt olika mot olika delar av skogsindustrin. Men på det hela har man klarat den väl, konstaterar Virkesbörsen i sin analys av andra kvartalet i år.
 • Skogsmaskindagarna ställs in

  Skogsmaskindagarna i Karlskoga 2020 ställs in på grund av restriktioner med anledning av coronaviruset. Mässan återkommer den 20-21 maj 2022.
 • Annons
 • De testar fjärrstyrda skotare

  Nu testar Sveaskog att fjärrstyra skotare. Fjärrstyrning skulle innebära en förbättrad arbetsmiljö för många maskinförare. ​
 • Vida nöjda med halvåret

  Kategorier: Vida, halvårsrapport
  Vida-koncernens halvårsresultat sjönk med närmare 40 procent jämfört med i fjol. Ett bra rörelseresultat efter förutsättningarna, anser ledningen.
 • Annons