Sverige sjua i VM i timbersports

5 november 2019 Den tidigare juniorvärldsmästaren Ferry Svahn placerade sig på sjunde plats när individuella VM i timbersports avgjordes i Prag i helgen.

Sverige sjua i VM i timbersports

Världsmästartiteln i timbersports gick till Brayden Meyer från Australien. Men inför en fullsatt arena i tjeckiska Prag lyckades svensken Ferry Svahn ta tre nya personliga rekord samt ett nytt nordiskt.

Sjundeplats och avancemang till den andra rundan är det den bästa placering någonsin för en svensk atlet.

– Även om jag nådde målen jag satt på förhand, att ta mig till andra rundan, är jag ändå lite besviken på min insats. Men sen när man tänker på att jag placerat mig sjunde bäst i världen, ja då kan jag så klart inte sticka under stol med att jag känner mig nöjd, säger Ferry Svan, i ett pressmeddelande från Andreas Stihl Norden.

Han säger också att insatsen bekräftar att att han tränar på rätt sätt och att i ”det finns tid att kapa på mångra grenar”.

VM i Timbersports 2020 kommer att arrangeras i Göteborg och Partille.

Resultat individuella VM 2019
1. Brayden Meyer, Australien
2. Cassidy Scheer, USA
3. Shane Jordan, Nya Zeeland
4. Ben Cumberland, Kanada
5. Christophe Geissler, Schweiz
6. Michal Dubicki, Polen
7. Ferry Svan, Sverige
8. Martin Rousal, Tjeckien
9. Danny Mahr, Tyskland
10. Pierre Puybaret, Frankrike
11. Elgan Pugh, Storbritannien
12. Koen Martens, Belgien

Fakta: Stihl Timbersports började i USA 1985 men har sitt ursprung i skogshuggartävlingar på 1800-talet. VM i Timbersports är sista tävlingen för säsongen och korar en världsmästare både individuellt och i lag. I individuella VM tävlar världens tolv främsta atleter i sex grenar; tre med yxa, två med motorsåg och en med såg. 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb