Svensk fjärdeplats i timbersports-VM

4 oktober 2021 Ferry Svahn tog hem en fjärdeplats när de individuella världsmästerskapen i timersports avgjordes i München i helgen.

Svensk fjärdeplats i timbersports-VM

Tolv atleter deltog i världsmästerskapen som vanns av amerikanen Jason Lentz. På andra plats kom Marcel Dupuis från Kanada och på tredje plats tjecken Martin Komarek.  Sverige fick genom Ferry Svahn alltså en fjärde plats. Det innebär en upphämtning jämfört individuella världsmästerskapen  2019 då han hamnade på sjunde plats.

Fjärdeplatsen är den historiskt bästa placeringen för en nordisk atlet.

– Jag är helt okej nöjd med min placering, hade jag gjort en bättre Springboard hade jag kanske haft en medalj, men det är lätt att vara efterklok. Men säsongen har varit väldigt bra, jag har hållit en jämn nivå och haft en hög lägstanivå. Sammanfattningsvis min bästa säsong hittills, säger Ferry Svahn i ett pressmeddelande från tävlingsarrangören Stihl Timbersports.

Ferry hade en vareriad tävlingsdag. När det var dags för den krävande grenen Hot Saw låg han på en fjärdeplats vilket blev hans slutgiltiga placering.

– De första stegen innan utslagningen började kändes helt okej. Jag hade en miss i Standing Block Chop som inte skulle vara där. Men jag började tävlingen väldigt bra, så det känns kul. I grenarna Springboard och Single Buck strulade jag lite mer, jag chansade på en bra tid och det gick inte riktigt vägen. Sen gick min Hot Saw väldigt bra. Där tog jag ett personbästa, med bara några tiondelar från det nordiska rekordet, säger Ferry Svahn.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb