Sveaskog satsar på ungdomar i sommar

19 juni 2012 Sveaskog vill att fler ungdomar och studenter ska få upp ögonen för skogen. Under sommaren genomför man därför en storsatsning och anställer 120 sommarjobbare från Växjö i söder till Övertorneå i norr. Sommarjobbarna består både av skolungdomar och studerande på skogsutbildningar. I arbetsuppgifterna ingår sysslor såsom inventering, röjning och plantering. Ansökningarna kommer in från hela landet och intresset är stort.

– Detta är en viktig satsning för oss. Både för det arbete som behöver genomföras i sommar, men också för skogsbranschen på sikt. Sommarjobb är ett bra sätt för unga att lära känna skogsbranschen och för skogsbranschen att lära känna framtidens medarbetare, säger Charlotte Jönsson, personalspecialist på Sveaskog.

Syftet med sommarjobben är att ungdomar ska bli intresserade av skogen och se det som en bra arbetsplats. Förhoppningen är att fler uppmärksammar de skogsutbildningar som finns. Det handlar också om att lära känna individer och etablera en relation med högskolestudenter på skogsutbildningar inför framtiden.

– Vi har haft enormt många ansökningar i år, vilket vi förstås tycker är jätteroligt. Det rör sig om cirka 25 orter i hela landet där vi har anställt ungdomar och studenter. I år har vi också satsat extra mycket på att få fler tjejer att söka våra sommarjobb, säger Charlotte Jönsson.

Utöver klassiskt skogsarbete, som planering och plantering, handlar sommarjobben bland annat om naturvärdesinventering i både skog och vatten och ungskogsinventering.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb