Sveaskog lanserar leasing

15 februari 2022 Nu lanseras Sveaskogs nya finansbolag som erbjuder skogsentreprenörer att teckna avtal för leasing eller avbetalning av skogsmaskiner.

Sveaskog lanserar leasing

Finansieringsmöjligheten (som SKOGEN Skogsteknik 3/2021 skrev om) vänder sig till entreprenörer över hela landet som jobbar på uppdrag åt Sveaskog.

– I Sveaskogs dialog med näringen framhålls ofta bristande finansieringsmöjligheter som ett hinder för att utveckla verksamheten. Det drabbar särskilt unga och nya entreprenörer i glesbygd. Vi tror på branschen och vill möta upp detta behov genom att erbjuda leasing och avbetalningsköp på skogsmaskiner, säger Mats Oja, inköpschef på Sveaskog och vd för det nystartade bolaget Sveaskog Finans AB, i ett pressmeddelande

En skogsmaskin kostar fem till sex miljoner kronor. Det är en betydande investering i förhållande till de flesta entreprenörers omsättning, poängterar han.. 

– Sveaskog Finans ska möjliggöra för fler entreprenörer att uppgradera sin maskinpark så att de kan nyttja den modernaste, effektivaste och mest miljövänliga tekniken, tillägger Mattias Forsberg, produktionschef i marknadsområde Syd.

Tjänsterna erbjuds på marknadsmässiga grunder men Sveaskog kan säger sig ha insikt i småföretagarnas behov och kan anpassa lösningarna därefter. 

–  Vi behöver lönsamma och ansvarsfulla entreprenadföretag som arbetar i Sveaskogs anda. Kan vi underlätta för entreprenörerna att utveckla sin verksamhet skapas även fler arbetstillfällen, vilket stärker lokalsamhällena i de geografier där skogen finns. I förlängningen främjar det framtida kompetensförsörjning. Det blir positivt på många plan, säger Mattias Torger, produktionschef i marknadsområde Nord.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb