Sveaskog konkurrerar om virke i norr

10 februari 2011 Från årsskiftet får virkesköparna i södra Norrland ytterligare konkurrens. Sveaskog har beslutat att träda in på virkesmarknaden.

Till media säger Mattias Forsberg, som är Sveaskogs marknadsansvarige i södra Norrland, att företaget kommer att köpa leveransvirke. Men även rotposter är intressanta, då man utför avverkningsuppdrag.

Tidigare har Sveaskog saknat virkesköpare i bland annat Jämtland. Men nu blir det alltså ändring. Även i Härjedalen och Hälsingland har kö-pare anställts. Orsaken är att Sveaskog vill vara med och konkurrera om råvaran.
— Konkurrensen om råvaran ökar. Vi har för avsikt att finnas med som ett attraktivt alternativ för den private skogsägaren som nu får ytterligare en kanal när det gäller råvaruförsäljning.

Mattias Forsberg pekar särskilt på att Sveaskog har en fristående ställning gentemot skogsindustrin. Dessutom är företaget ekonomiskt starkt. Något som han anser ger Sveaskog möjligheter att köpa virke i de flesta konjunkturlägen.
Sveaskog framhåller i sin marknadsföring att företagets skogsvård och avverkningar håller hög kvalitet och därför får bra betyg av Skogsstyrelsen.

Text: Per Ericsson

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Andreas Jansson har börjat på Meraskog
SkogenJobb