Sveaskog höjer massavedspriser

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Nu höjer Sveaskog priserna på virke för andra gången i år.
I bolagets listor höjs priserna på massaved i större delen av landet med mellan 25 och 50 kronor kubikmetern fast mått under bark.
Industrins behov av råvara är fortsatt stort, uppger Sveaskog i ett pressmeddelande. Deras förhoppning är att fler privata skogsägare ska sälja sitt virke till dem.
"Sveaskogs leveranser av skogsråvara från hållbart brukade skogar är mycket efterfrågad. Virke som Sveskog köper in från privata skogsägare tillsammans med den råvara som produceras på Sveaskogs egna marker utgör en mycket attraktiv råvarubas för svensk skogsindustri, säger Patrick Bäckström, marknadschef.
Listpriserna för sågtimmer förblir dock oförändrade", skriver bolaget.
Sveaskog har tidigare berättat att de avser att kraftigt minska sina egna avverkningar i år.
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • "Skogen borde få växa klart före slutavverkning"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Simon Rudin.
  SKOGENdebatt. Vad ska hända med våra fastigheter i renbetesland när vi inte får slutavverka? Det undrar skogsägare Simon Rudin som anser att utebliven tillsyn av storskogsbruket fått förödande konsekvenser.
 • Annons
 • Europa eldar med trä

  En perfekt storm har ökat efterfrågan på träbaserade bränslen över hela Europa, rapporterar DN.
 • Är det dags för nya sortiment?

  Virkespriserna har gått upp i vinter, men det har också kostnaderna för till exempel avverkning. Men även priset på energived stiger. Kan höjda priser på skogsbränsle ändra spelplanen? Kan det bli mer lönsamt att satsa på bränsleved? Eller andra mindre vanliga sortiment? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Självsådd contorta blir invasiv art 

  Kategorier: contorta
  När contortatallen introducerades i Sverige trodde man inte att den kunde självföryngras. Det var fel. Nu riskerar trädslaget att bli en invasiv art på myrar i norr. 
 • Nytt nummer av SKOGEN!

  Strax dimper SKOGEN 3/2023 ner i brevlådor landet runt, men redan nu finns det tillgängligt i digital form – för både prenumeranter och lösnummerläsare. Månadens tema är Utbildningsguide.
 • Annons