Sveaskog gör stödpaket för entreprenörer

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Risskotare, genrebild. Foto: Bengt Ek.
Sveaskog har tagit fram ett stödpaket åt sina entreprenörer med anledning av coronapandemin.

Paketet ska ge förutsättningar för bolagets entreprenörer inom avverkning, skogsvård och transport att klara sitt företagande i pandemin.

Annons
Annons

”I den nu uppkomna situationen är det särskilt viktigt att entreprenörer får stöd inom ekonomi- och personalfrågor. Vi kommer bland annat att förkorta betalningstiderna på fakturor tillfälligt, från 30 till 10 dagar, och erbjuda våra entreprenörer möjlighet att nyttja våra kanaler för rekrytering”, säger Mats Oja, inköpschef på Sveaskog, i ett pressmeddelande.

Den förkortade betalningstiden gäller på fakturor från och med den 13 april.

Sveaskog kommer att stödja entreprenörerna i deras rekrytering av exempelvis säsongsanställda som ofta kommer från andra länder. De ställs inför nya utmaningar när rörligheten över landsgränser påverkats av coronapandemin, skriver bolaget.

”Vår ambition och avsikt är att prioritera och genomföra planerad plantering 2020, även om merkostnader kan komma att uppstå”, säger Mats Oja.

Paketet kommer att utvecklas och kan byggas på ytterligare, beroende på hur pandemin fortskrider.

 

Publicerad:
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Annons
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons