Sveaskog gör stödpaket för entreprenörer

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Risskotare, genrebild. Foto: Bengt Ek.
Sveaskog har tagit fram ett stödpaket åt sina entreprenörer med anledning av coronapandemin.

Paketet ska ge förutsättningar för bolagets entreprenörer inom avverkning, skogsvård och transport att klara sitt företagande i pandemin.

Annons
Annons

”I den nu uppkomna situationen är det särskilt viktigt att entreprenörer får stöd inom ekonomi- och personalfrågor. Vi kommer bland annat att förkorta betalningstiderna på fakturor tillfälligt, från 30 till 10 dagar, och erbjuda våra entreprenörer möjlighet att nyttja våra kanaler för rekrytering”, säger Mats Oja, inköpschef på Sveaskog, i ett pressmeddelande.

Den förkortade betalningstiden gäller på fakturor från och med den 13 april.

Sveaskog kommer att stödja entreprenörerna i deras rekrytering av exempelvis säsongsanställda som ofta kommer från andra länder. De ställs inför nya utmaningar när rörligheten över landsgränser påverkats av coronapandemin, skriver bolaget.

”Vår ambition och avsikt är att prioritera och genomföra planerad plantering 2020, även om merkostnader kan komma att uppstå”, säger Mats Oja.

Paketet kommer att utvecklas och kan byggas på ytterligare, beroende på hur pandemin fortskrider.

 

Publicerad:
 • Studie ser tveksam nytta med barkborrefällor

  Det är tveksamt om granbarkborrefällor minskar angreppen på den närliggande skogen enligt en ny studie.
 • Annons
 • Förlust ”som väntat” för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Det första rörelseresultat efter fusionen visar en förlust på 95 miljoner. "Helt enligt förväntningarna", kommenterar Norra Skog.
 • Trävaruexport i särklass under pandemiåret

  Exportvärdet för svenska trävaror ökade med elva procent medan den totala varuexporten minskade med sex procent under 2020, enligt Skogsindustrierna.
 • Annons
 • ”Det är skillnad mellan skog och virke”

  Kategorier: SKOGENdebatt, Leif Öster
  SKOGENdebatt. I skogsnäringens stora PR-kampanj påstås att vi har dubbelt så mycket skog som för hundra år sedan. Det är ett vilseledande budskap, anser skogsbrukare och turistföretagare Leif Öster.
 • Många vill gå skogsutbildning

  Intresset för skogliga utbildningar är rekordstort, enligt såväl Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp som Ryssbygymnasiet utanför Växjö.
 • Annons