Stöd till kunskapsspridning om variationsrikt skogsbruk

6 september 2023 Företag och föreningar kan ansöka om pengar till satsningar som höjer kunskapen om ett variationsrikt skogsbruk, meddelar Skogsstyrelsen.

Stöd till kunskapsspridning om variationsrikt skogsbruk
Foto: Bengt Ek.

Ytterligare målgrupper för stödet är myndigheter och organisationer. Skogsstyrelsen lyser ut 20 miljoner kronor med sista ansökningsdag 18 november.

Stödet kan användas till exempelvis kurser, gruppaktiviteter och enskild rådgivning för skogsägare. Aktiviteten ska dock vända sig till andra än den egna personalen.

Ett prioriterat mål är alltså att sprida kunskap om ett variationsrikt skogsbruk. Även åtgärder som på olika sätt bidrar till ett hållbart skogsbruk och hänsyn till natur, kultur och sociala värden är aktuella för stödet.

– Förbättrad kunskap om alternativa metoder och om hänsyn vid skogsskötsel bidrar till ökad variation och mångfald i skogarna, säger Carina Berggren, stödansvarig Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

– Aktörer som är intresserade av att söka pengarna är välkomna att delta på våra digitala informationsmöten och ställa frågor. Det går också bra att kontakta mig direkt, säger Carina Berggren.

Läs mer om ansökan hos Skogsstyrelsen

Senare i höst utlyses ytterligare 15 miljoner i stödpengar. Temat är då skogsbruk i ett förändrat klimat.

Stödet Kompetensutveckling för hållbart skogsbruk finansieras delvis av EU.  Det ingår i Sveriges strategiska plan för den gemensamma jordbrukspolitiken 2023- 2027.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb