”Starkare äganderätt med en borgerlig regering”

4 mars 2019 Annie Lööf är nu med i en regering som gång på gång har motverkat en stark äganderätt. Det säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, apropå Lööfs utlovade satsning på skogen.

”Starkare äganderätt med en borgerlig regering”

I en intervju i Dagens Nyheter, som vi skrev om på skogen.se, lovar Centerpartiledaren Annie Lööf 200 miljoner kronor till de som skogsägare som väntar på ersättning för skydd av skog samt en ny skogspolitik.  I samma intervju kritiserar hon Kristdemokraterna och Moderaternas budget för att den innehöll mindre pengar till naturvård vilket gör att vissa skogsägare inte ersatts för skydd av skog.

Men Moderaterna uppger att detta är felaktigt. Skogsägare som ingått avtal garanterades visst ersättning i deras och Kristdemokraternas budget.

Och de understryker att Annie Lööf och Centerpartiet nu är del av en regering som tidigare motverkat ”skogsägandets viktigaste förutsättning”.

– Det viktigaste vi kan göra för att slå vakt om svenska skogsägares intressen är att stärka äganderätten. Där har den socialdemokratiska och miljöpartistiska regering som nu har getts möjlighet att fortsätta gång på gång visat att de agerar precis tvärt om. Om vi hade fått en borgerlig regering så hade vi haft fyra partier som stått bakom stärkt äganderätt i skogen, säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, till SKOGEN.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb