"Starkare äganderätt med en borgerlig regering”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Jessica Rosencrantz. Foto: Fredrik Wennerlund.
Annie Lööf är nu med i en regering som gång på gång har motverkat en stark äganderätt. Det säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, apropå Lööfs utlovade satsning på skogen.

I en intervju i Dagens Nyheter, som vi skrev om på skogen.se, lovar Centerpartiledaren Annie Lööf 200 miljoner kronor till de som skogsägare som väntar på ersättning för skydd av skog samt en ny skogspolitik.  I samma intervju kritiserar hon Kristdemokraterna och Moderaternas budget för att den innehöll mindre pengar till naturvård vilket gör att vissa skogsägare inte ersatts för skydd av skog.

Annons
Annons

Men Moderaterna uppger att detta är felaktigt. Skogsägare som ingått avtal garanterades visst ersättning i deras och Kristdemokraternas budget.

Och de understryker att Annie Lööf och Centerpartiet nu är del av en regering som tidigare motverkat "skogsägandets viktigaste förutsättning".

– Det viktigaste vi kan göra för att slå vakt om svenska skogsägares intressen är att stärka äganderätten. Där har den socialdemokratiska och miljöpartistiska regering som nu har getts möjlighet att fortsätta gång på gång visat att de agerar precis tvärt om. Om vi hade fått en borgerlig regering så hade vi haft fyra partier som stått bakom stärkt äganderätt i skogen, säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, till SKOGEN.

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Stormöte om granbarkborren

  Skogsstyrelsen bjuder in skogsägare och andra berörda till granbarkborrekonferens i Linköping den 26 februari.
 • Annons
 • Per-Axel Björkman

  Knäpp med mobilen - och gör utbon nöjd

  Kategorier: Sista ordet, Skogsägare, Utbo
  Vi är många skogsägare som bor långt från vår skog. För oss vore det en stor hjälp om skogsbolagen lät dokumentera slutfört uppdrag genom att bara knäppa några bilder med mobilen och bifoga till slutredovisningen, säger skogsägaren Per-Axel Björkman i Sista ordet.
 • ”Upptäck röjning!”

  PRISTAGARE. Hälsingeföretaget Jolo sprider kunskap och inspiration om skogsvårds­branschen. För det har de fått Föreningen Skogens Silverkvist. 
 • Annons
 • Så ska tillväxten öka med 20 procent

  Genom 88 åtgärder för en ökad hållbar skogsproduktion kan tillväxten i skogen öka med 20 procent fram till 2050 och därmed bidra till ett fossilfritt samhälle, enligt en rapport.
 • Silverkvisten

  Entreprenörer fick kvistar

  PRISADE. Nya Silverkvistar delades även ut i samband med Skogentreprenörerna SE:s årsmöte.
 • Annons