"Starkare äganderätt med en borgerlig regering”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Jessica Rosencrantz. Foto: Fredrik Wennerlund.
Annie Lööf är nu med i en regering som gång på gång har motverkat en stark äganderätt. Det säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, apropå Lööfs utlovade satsning på skogen.

I en intervju i Dagens Nyheter, som vi skrev om på skogen.se, lovar Centerpartiledaren Annie Lööf 200 miljoner kronor till de som skogsägare som väntar på ersättning för skydd av skog samt en ny skogspolitik.  I samma intervju kritiserar hon Kristdemokraterna och Moderaternas budget för att den innehöll mindre pengar till naturvård vilket gör att vissa skogsägare inte ersatts för skydd av skog.

Annons
Annons

Men Moderaterna uppger att detta är felaktigt. Skogsägare som ingått avtal garanterades visst ersättning i deras och Kristdemokraternas budget.

Och de understryker att Annie Lööf och Centerpartiet nu är del av en regering som tidigare motverkat "skogsägandets viktigaste förutsättning".

– Det viktigaste vi kan göra för att slå vakt om svenska skogsägares intressen är att stärka äganderätten. Där har den socialdemokratiska och miljöpartistiska regering som nu har getts möjlighet att fortsätta gång på gång visat att de agerar precis tvärt om. Om vi hade fått en borgerlig regering så hade vi haft fyra partier som stått bakom stärkt äganderätt i skogen, säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, till SKOGEN.

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Därför får de Föreningen Skogens priser

  Föreningen Skogens pristagare uppmärksammades på Forum för bioekonomi idag där de även fick motta gratulationer av Kung Carl XVI Gustaf. Här kan du läsa motiveringarna.
 • Annons
 • Trävaror lyfte Södras första kvartal

  Ökade priser på sågade trävaror gav Södras rörelseresultat för första kvartalet ett kraftigt uppsving.
 • Håll koll på lastbilens brandskydd

  Om en timmerbil drabbas av brand utan att ha rätt släckningsutrustning är det inte säkert att försäkringen gäller. Medvetenheten om detta, och brandskyddsnormer överhuvudtaget, varierar, enligt Dafo Vehicle som utvecklar släckningssystem.
 • Annons
 • "Hög tid ta itu med missuppfattningar om skog och klimat”

  SKOGENdebatt. Det finns  många missuppfattningar om skogen och klimatet. En fristående tankesmedja för skog skulle kunna nå ut med vad som behöver göras, skriver Reidar Persson
 • Virkesstudion #57 – Uppdatering med Magnus Thor

  Viktiga skogsägardatum samt kunskap från en stor skogsentreprenör sprids i det här avsnittet av Virkesstudion.
 • Annons