"Starkare äganderätt med en borgerlig regering”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Jessica Rosencrantz. Foto: Fredrik Wennerlund.
Annie Lööf är nu med i en regering som gång på gång har motverkat en stark äganderätt. Det säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, apropå Lööfs utlovade satsning på skogen.

I en intervju i Dagens Nyheter, som vi skrev om på skogen.se, lovar Centerpartiledaren Annie Lööf 200 miljoner kronor till de som skogsägare som väntar på ersättning för skydd av skog samt en ny skogspolitik.  I samma intervju kritiserar hon Kristdemokraterna och Moderaternas budget för att den innehöll mindre pengar till naturvård vilket gör att vissa skogsägare inte ersatts för skydd av skog.

Annons
Annons

Men Moderaterna uppger att detta är felaktigt. Skogsägare som ingått avtal garanterades visst ersättning i deras och Kristdemokraternas budget.

Och de understryker att Annie Lööf och Centerpartiet nu är del av en regering som tidigare motverkat "skogsägandets viktigaste förutsättning".

– Det viktigaste vi kan göra för att slå vakt om svenska skogsägares intressen är att stärka äganderätten. Där har den socialdemokratiska och miljöpartistiska regering som nu har getts möjlighet att fortsätta gång på gång visat att de agerar precis tvärt om. Om vi hade fått en borgerlig regering så hade vi haft fyra partier som stått bakom stärkt äganderätt i skogen, säger Jessica Rosencrantz, Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson, till SKOGEN.

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Testa dina trädkunskaper

  Alla känner väl till gran och tall – men vad vet du egentligen om dem och alla våra andra svenska träd?
 • Annons
 • Så syns coronaeffekten i skogssektorn

  Coronakrisen har slagit väldigt olika mot olika delar av skogsindustrin. Men på det hela har man klarat den väl, konstaterar Virkesbörsen i sin analys av andra kvartalet i år.
 • Skogsmaskindagarna ställs in

  Skogsmaskindagarna i Karlskoga 2020 ställs in på grund av restriktioner med anledning av coronaviruset. Mässan återkommer den 20-21 maj 2022.
 • Annons
 • De testar fjärrstyrda skotare

  Nu testar Sveaskog att fjärrstyra skotare. Fjärrstyrning skulle innebära en förbättrad arbetsmiljö för många maskinförare. ​
 • Vida nöjda med halvåret

  Kategorier: Vida, halvårsrapport
  Vida-koncernens halvårsresultat sjönk med närmare 40 procent jämfört med i fjol. Ett bra rörelseresultat efter förutsättningarna, anser ledningen.
 • Annons