Sprängare ny styrelseordförande hos Martinsons

18 februari 2011 Efter drygt ett år som styrelseledamot hos familjeägda Martinsons har välmeriterade Björn Sprängare valt att acceptera uppdraget som ordförande. Samtidigt lämnar han i mars ordförandeposten hos gruvjätten LKAB.

Koncernchefen Lars Martinson menar att Sprängares erfarenhet har tillfört mycket till styrelsearbetet hos Martinsons:
 
— Med sin bakgrund inom skogsindustrin och erfarenhet från större organisationer har Björn tillfört mycket och han är ett naturligt val som styrelseordförande när vi nu utvecklar våra arbetssätt vidare.
 
Martinsons säljer sågade och hyvlade trävaror till hela världen och konstruerar broar, bostäder och hallar i trä, huvudsakligen på den nordiska marknaden. Sedan 2005 har investeringar för mer än en halv miljard genomförts vid företagets anläggningar och Martinsons är idag branschledande inom det industriella träbyggandet.
 
— Den fortsatta utvecklingen av träbyggandet är en av flera viktiga strategiska frågor och jag är imponerad över det tålamod som Martinsons visat i sin satsning, säger Björn Sprängare.
 
Sprängare tar över ordförandeklubban efter Gunnar Lundgren, som haft posten i fyra år. Lundgren kommer att fortsätta i Martinsons styrelse, som ledamot.
 
— Vi har en lång relation med Gunnar som känner Martinsons utan och innan. Han har varit en viktig del av vår resa under de senaste åren och kommer att fortsätta vara det, säger Lars Martinson.
 
Björn Sprängares karriär har bland annat innefattat positioner som koncernchef i Trygg-Hansa och Modo samt uppdraget som styrelseordförande i LKAB.
 
Mer information

Lars Martinson, koncernchef
Martinsons
Mob: 070—666 07 12
e-post: lars.martinson@martinsons.se                                      

Björ

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Linn prisas för förband av skogsråvara
SkogsJobb