Sommarläger till skogs fylls rekordsnabbt

28 april 2021 Platserna på Ryssbygymnasiets sommarläger, där man bland annat kan köra skogsmaskin, fylls på rekordsnabbt. Bara några få av 80 platser finns kvar.

Sommarläger till skogs fylls rekordsnabbt

I augusti är det dags för det årliga sommarlägret vid naturbruksgymnasiet i de småländska skogarna.

Lägret har funnits i 30 år och intresset brukar vara stort, men i år är det alltså större än någonsin. Det beror på  en kombination av bra rykte och coronapandemin som skapat ett stort sug efter aktiviteter, enligt ett pressmeddelande från Ryssbygymnasiet.

Det finns fem olika inriktningar. En av dem är ett skogsläger som beskrivs som fartfyllt med möjlighet att testa att köra skogsmaskiner, prova på röjning och göra skogsuppskattning.

Det finns också en jaktinriktning där deltagarna kan prova på skytte och att arbeta med viltvård, vilthägn och hund. Man får också sitta med vid en riktig jakt.

Övriga inriktningar är natur och äventyr (som är mest populärt. Där ingår paddling, klättring, tältning och matlagning över öppen eld. 

Inriktningen natur och experiment erbjuder sjöutflykt med fiske och spännande lektioner i kemi och fysik. 

Dessutom finns ett kockläger där man får lära sig laga härlig mat. Gemensamt för alla inriktningar är att man bor på skolans  och har dagarna fyllda med aktiviteter.

Lägret äger rum vecka 32 och pågår i 4-5 dagar.

Ryssbygymnasiet är beläget vid Ryssbysjön mellan Växjö och Ljungby

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb