Sommarläger till skogs fylls rekordsnabbt

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Lägret vid Ryssbysjön har flera olika inriktningar och en mängd aktiviteter.
Platserna på Ryssbygymnasiets sommarläger, där man bland annat kan köra skogsmaskin, fylls på rekordsnabbt. Bara några få av 80 platser finns kvar.
I augusti är det dags för det årliga sommarlägret vid naturbruksgymnasiet i de småländska skogarna.
Lägret har funnits i 30 år och intresset brukar vara stort, men i år är det alltså större än någonsin. Det beror på  en kombination av bra rykte och coronapandemin som skapat ett stort sug efter aktiviteter, enligt ett pressmeddelande från Ryssbygymnasiet.

 

Annons
Annons

Det finns fem olika inriktningar. En av dem är ett skogsläger som beskrivs som fartfyllt med möjlighet att testa att köra skogsmaskiner, prova på röjning och göra skogsuppskattning.

Det finns också en jaktinriktning där deltagarna kan prova på skytte och att arbeta med viltvård, vilthägn och hund. Man får också sitta med vid en riktig jakt.

Övriga inriktningar är natur och äventyr (som är mest populärt. Där ingår paddling, klättring, tältning och matlagning över öppen eld. 
Inriktningen natur och experiment erbjuder sjöutflykt med fiske och spännande lektioner i kemi och fysik. 
Dessutom finns ett kockläger där man får lära sig laga härlig mat. Gemensamt för alla inriktningar är att man bor på skolans  och har dagarna fyllda med aktiviteter.
Lägret äger rum vecka 32 och pågår i 4-5 dagar.
Ryssbygymnasiet är beläget vid Ryssbysjön mellan Växjö och Ljungby
Publicerad:
 • Kraftiga skogsbränder kan öka kolupptag

  Kategorier: skogsbränder, kolupptag
  Skogen som växer upp efter en skogsbrand kan, under vissa förhållanden, kompensera för brandens kolutsläpp, enligt amerikanska klimatforskare.
 • Annons
 • Drifttid upp, prestation ned

  Uppstädning efter stormar drog sannolikt ned skogsmaskinernas effektivitet i den senaste produktivitetsundersökning som gjorts.
 • Fossilfritt hela vägen till kund

  Södra lanserar nu produkter där ingen fossil energi använts vare sig inom framställning eller transport.
 • Annons
 • ”Produktivitet får inte gå ut över kvalitet”

  När kraven på lönsamhet, produktivitet och hänsyn ska samsas är det upp till entreprenören och ytterst maskinföraren att lösa ekvationen. Just produktivitet är ett laddat ord och många vill hellre prata om kvalitet.
 • Ny klassning av bränsleved

  Den 13 september inför Biometria klassning av bränsleved i två klasser, prima och utskott.
 • Annons