Södra söker sommarjobbare

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Verksamheterna bland annat i Värö behöver personal till sommaren. Foto: Per Pixel Petersson, Södra.
Nu utannonserar Södra 200 sommarjobb på såväl industri som ute i skogen.

Sommarjobben vänder sig till den som är över 18 år. De finns på massabruk, sågverk och i skogen i södra Sverige. Aktuella verksamheter ligger i exempelvis Värö, Mönsterås och Mörrum. Dessa orter är även de som erbjuder flest platser med ungefär 50 sommarjobb var. 
Arbetsuppgifterna finns inom flera olika områden. Exempelvis inom produktion, underhåll, logistik och utveckling. Men även i verksamhet inom miljö, skog och energi.
Jobben har börjat annonseras ut på Södras hemsida och fler kommer läggas ut inom kort.
– Sommarjobbarna är en ovärderlig resurs för oss på många sätt. Inte minst i år. Nya kompetenser och personligheter utvecklar hela verksamheten. Oavsett om man är intresserad av att arbeta i skogen eller i vår högteknologiska industri, finns många spännande jobb. Vi ser fram emot att välkomna alla när säsongen kommer, säger Christer Thörn, HR-direktör i Södra.
– Sommarjobben är utmärkt tillfälle för oss att hitta framtida medarbetare – och för framtida medarbetare att lära känna oss. Den växande skogen och våra hållbara produkter har en nyckelroll i bioekonomin. Nu vill vi hitta och utveckla fler som jobbar för en hållbar framtid, 
 
Publicerad:
 • Trävaruexport i särklass under pandemiåret

  Exportvärdet för svenska trävaror ökade med elva procent medan den totala varuexporten minskade med sex procent under 2020, enligt Skogsindustrierna.
 • Annons
 • ”Det är skillnad mellan skog och virke”

  Kategorier: SKOGENdebatt, Leif Öster
  SKOGENdebatt. I skogsnäringens stora PR-kampanj påstås att vi har dubbelt så mycket skog som för hundra år sedan. Det är ett vilseledande budskap, anser skogsbrukare och turistföretagare Leif Öster.
 • Många vill gå skogsutbildning

  Intresset för skogliga utbildningar är rekordstort, enligt såväl Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp som Ryssbygymnasiet utanför Växjö.
 • Annons
 • Virkesrik vinteravverkning i Skogspodden

  Nu är avsnitt 76 av Skogspodden ute. Där pratar man om en vinteravverkning som överraskade.
 • Historiskt resultat för Vida

  Kategorier: Vidas resultat 2020
  God efterfrågan på sågade trävaror gjorde 2020 till ett rekordår för Vidakoncernen.
 • Annons