Södra rekryterar till byggträsatsning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Byggelement i korslimmat trä. Foto: Södra.
Om ungefär ett år står Södras nya fabrik för korslimmat trä klar i Värö. Rekrytering av nya medarbetare inom en rad områden inleds redan i höst.

Det är inför starten av Södras andra produktionsenhet för korslimmat trä som fler medarbetare behövs. Södra räknar med att affärssegmentet Södra Building Systems går från dagens 40 medarbetare till minst 80 inom tre år. Kompetens behövs inom områden som produktion, marknad och teknik. Störst är personalbehovet vid kombinatet i Värö. Rekryteringen inleds nu till hösten och personer från flera olika fält söks.

Annons
Annons

– Vi kommer behöva utöka med personal inom framför allt produktion och söker personer med erfarenhet från industriellt arbete med intresse för teknik. En träteknisk utbildning eller bakgrund värdesätts. Vi söker även lagspelare som vill bidra till en effektiv produktion och hög kvalitet genom hela processen. För att bygga ett kompetent team lägger vi också stor vikt vid att få in likvärdiga styrkor ifrån olika bakgrunder, säger Liv Hagner, produktionschef vid Södra Building Systems.

Intresset för produkter inom storskalig byggnation i massivt trä är högt och fortsätter att växa, skriver Södra i pressmeddelandet. Efterfrågan, inte minst globalt, är i dag större än kapaciteten.

Den nya fabriken kommer kunna leverera stommaterial till 4 000 bostäder varje år, vilket motsvarar en tio gånger så hög produktion som vid Södras befintliga fabrik i Värö.

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Märks jämställdhetsarbetet på din arbetsplats?

  Arbetsgivare är skyldiga att jobba förebyggande för att motverka diskriminering. Görs det på din skogliga arbetsplats? Är alla med på att man ska uppträda på ett inkluderande sätt? Eller finns det brister? Kanske är man inte riktigt med i gänget om man bryter mot normen? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Hundratals miljoner till fjällnära ärenden

  Under förra året betalade Skogsstyrelsen ersättning till 110 markägare som nekades avverkning i fjällnära skog.
 • Vi vill fylla på din verktygslåda!

  Kategorier: ledare, Johan Larsson
  Till alla som läser SKOGEN kan jag lova ett späckat år med fantastiska, spännande och nyttiga teman, skriver chefredaktör Johan Larsson i årets första ledare.
 • Annons
 • Här gick skogspriserna mot trenden

  Skogsfastigheter i norr fortsatte att locka köpare och hade en stark prisutveckling i fjol. I Mellansverige, däremot, sjönk priserna och gick således mot trenden i övriga landsdelar, enligt en rapport från Ludvig & Co.
 • Sveaskog höjer massavedspriser

  Nu höjer Sveaskog priserna på virke för andra gången i år.
 • Annons