Södra ökar ägandet inom specialträ

18 november 2019 Genom förvärv blir Södra ensam ägare av  dotterbolagen Södra Timber och Södra Wood Projects.

Södra ökar ägandet inom specialträ

Södra har tidigare ägt hälften av företagen tillsammans med danska Uniwood som alltså säljer sina andelar. Förvärvet träder i kraft omgående.

– Målet med förvärvet är att komma ännu närmare våra kunder i Danmark och fortsätta utveckla erbjudandet inom trävaror, energiprodukter och specialprojekt för både den svenska och danska marknaden, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef, Södra Wood, i ett pressmeddelande.

Södra Timber A/S säljer trä-, energi- och projektanpassade träprodukter, som brandimpregnerade fasadpaneler, på den danska marknaden.  Södra Wood Project AB med säte i Karlstad gör projektanpassade speciallösningar i trä till den svenska marknaden. 

De tidigare delägarna från Uniwood, Frank Lund Larsen och Jan Hansen, kommer att fortsätta att leda och utveckla verksamheten i Danmark tillsammans med personalen i Hilleröd. Södra Wood Project AB och personalen i Karlstad kommer bli en del av Södras svenska organisation. 

– Efterfrågan på special- och projektanpassade lösningar i trä är och har varit hög de senaste åren. Verksamheterna blir därmed ett bra komplement till vårt nya marknadserbjudande för massivt träbyggande med fasadsystem och vår standardaffär med bygghandeln, säger Jörgen Lindquist.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb