Södra inför sågstopp i jul

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Södras sågverk
Foto: Södra.
Södra förlänger produktionsstoppet vid jul och nyår för sågverken.

Stoppet ska minska produktionen med 30 000 kubikmeter. Uppehållet görs för att möta en lägre efterfrågan på sågade trävaror de kommande månaderna, skriver Södra i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Södras sågverk har producerat en högre andel gran senaste halvåret som en följd av granbarkborreangreppen.  Sågningen av det barkborreangripna timret kommer dock att vara slutförd i slutet av året.

”Vi ser att vi har haft en normal försäljningstakt under året tack vare en god och långsiktig relation med våra kunder. Det har dock varit utmanande att hantera en ökad andel gran i produktionen samtidigt som marknaden för trävaror försämrats under året. Vi ser nu att ett kortsiktigt produktionsstopp runt jul och nyår, i kombination med ökad försäljning till USA och Asien, kommer göra att vi är väl positionerade inför 2020", säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef, Södra Wood. 

 

 

Publicerad:
 • ”Barkborrens framfart inte reservatens fel”

  DEBATT. Det är olyckligt att barkborrens framfart skylls på naturreservaten. 97 procent av skogen där barkborrarna trivs ligger utanför reservaten, skriver Göran Rune, Skogsstyrelsen, och Claes Svedlindh, Naturvårdsverket.
 • Annons
 • Virkesstudion #21 - Kompetensförsörjning

  Hur lockar vi unga till branschen? Det är frågan som Virkesstudion diskuterar i sitt senaste avsnitt. 
 • ”Vi tar avstånd från sexistisk marknadsföring”

  Kategorier: jämställdhet, sexism
  DEBATT. Svensk skogsnäring tar starkt avstånd från marknadsföring av skogsmaskiner med lättklädda kvinnor, skriver flera chefer i ett gemensamt uttalande.
 • Annons
 • Carl-Philip Sandberg

  Litet kliv från maskin till inköp

  SPÅRBYTE. Variationen är charmen med jobbet, tycker Carl-Philip Sandberg som för ett och ett halvt år sedan tog klivet från skogsmaskinförare till inköpare hos Sydved. 
 • Här testas 90-tonnare

  Sveaskog och Volvo Lastvagnar testar nu timmertransporter på upp till 90 ton. .
 • Annons