Södra byter finansdirektör

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Södras finansdirektör Anna Belfrage lämnar skogsägarföreningen i vår och ersätts då av Peter Karlsson.

Anna Belfrage har på eget initiativ bestämt sig för att lämna Södra från och med 31 maj 2019.

Annons
Annons

- Anna Belfrage har varit en kompetent och drivande person som under sin tid som CFO (finansdirektör, reds anm) utvecklat och förbättrat Södras ekonomi, IT och inköpsverksamhet på ett professionellt sätt, säger vd och koncernchef Lars Idermark i ett pressmeddelande från Södra.

Peter Karlsson har utsetts till ny finansdirektör från och med 1 mars 2019. Han har varit verksam som så kallad business controller för Södra-koncernen, tillförordnad finansdirektör och verksam i Södra Wood som ansvarig för förändringarna av Södras engagemang i interiöraffären. Peter Karlsson har, innan han kom till Södra, många års arbetslivserfarenhet inom bland annat Ikea.

- Jag är väldigt glad över att Peter Karlsson vill bli CFO i Södra. Med honom kommer arbetet med att hålla en mycket hög kvalitet kunna fortsätta och utvecklas ytterligare, säger Lars Idermark.

Peter Karlsson kommer att ingå i koncernledningen.

 

Publicerad:
 • Värmekarta

  Naturvård med ekonomitänk

  FORSKNING. Om man kan skydda skog som är dyr att avverka kan man gynna både ekonomiska och biologiska värden och även undvika konflikter. Forskare vill utveckla en metod att identifiera lämpliga områden.
 • Annons
 • Timmerbil vid mätstation

  Nu kan mer rötved bli massaved

  SYSTEMBYTE. Massavedens nya kvalitetsklasser kan göra dagens energived till massaved. I alla fall i högkonjunktur. På sikt kan det höja virkespriserna.
 • Ulf Rydja

  Klimatguide ger framtidsfrågor en skjuts

  Hur ska man tänka om klimatet och den egna skogen? En tankeväckande möjlighet att få några svar finns med Skogsstyrelsens klimatguide på nätet. SKOGEN testar.
 • Annons
 • Hjälp forskare att rädda asken

  ”Hjälp oss att rädda den utrotningshotade asken”. Nu ber forskare om allmänhetens hjälp att hitta friska träd som behövs för att få fram en ny, frisk askpopulation.
 • Ökad försäljning av limträ

  Limträ tar andelar i byggbranschen trots minskat bostadsbyggande.
 • Annons