Södra byter finansdirektör

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Södras finansdirektör Anna Belfrage lämnar skogsägarföreningen i vår och ersätts då av Peter Karlsson.

Anna Belfrage har på eget initiativ bestämt sig för att lämna Södra från och med 31 maj 2019.

Annons
Annons

- Anna Belfrage har varit en kompetent och drivande person som under sin tid som CFO (finansdirektör, reds anm) utvecklat och förbättrat Södras ekonomi, IT och inköpsverksamhet på ett professionellt sätt, säger vd och koncernchef Lars Idermark i ett pressmeddelande från Södra.

Peter Karlsson har utsetts till ny finansdirektör från och med 1 mars 2019. Han har varit verksam som så kallad business controller för Södra-koncernen, tillförordnad finansdirektör och verksam i Södra Wood som ansvarig för förändringarna av Södras engagemang i interiöraffären. Peter Karlsson har, innan han kom till Södra, många års arbetslivserfarenhet inom bland annat Ikea.

- Jag är väldigt glad över att Peter Karlsson vill bli CFO i Södra. Med honom kommer arbetet med att hålla en mycket hög kvalitet kunna fortsätta och utvecklas ytterligare, säger Lars Idermark.

Peter Karlsson kommer att ingå i koncernledningen.

 

Publicerad:
 • Skogssektorn vill utveckla skonsam maskin

  Skogssektorn går samman för att utveckla en skogsmaskin som ger mindre markpåverkan och kan köras större delar av året.
 • Annons
 • Gödslad gran växer dubbelt så snabbt

  Genom att gödsla ung granskog kan tillväxten fördubblas. Det gäller, lite förvånande, även landets norra delar, visar ny forskning.
 • Inger Sandström

  Inger vet hur kultur ska vårdas

  SILVERKVIST. Inger Sandström har sitt främsta fritidsintresse som yrke. Hon är arkeolog som bland annat ger råd om kulturlämningar i skogslandskapet.
 • Annons
 • 11 000 skador efter Alfrida

  Stormen Alfrida den 2 januari  orsakade 11 000 skador i Sverige. Cirka 266 miljoner kronor kommer att betalas ut av försäkringsbolagen, enligt statistik från Svensk Försäkring.
 • Rådig timmerbilsförare räddade tvååring

  När timmerbilen inte gick att stanna styrde han över den tvååriga flickan som klarade sig utan skador. Nu prisas föraren för sin insats.
 • Annons