Södra byter finansdirektör

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Södras finansdirektör Anna Belfrage lämnar skogsägarföreningen i vår och ersätts då av Peter Karlsson.

Anna Belfrage har på eget initiativ bestämt sig för att lämna Södra från och med 31 maj 2019.

Annons
Annons

- Anna Belfrage har varit en kompetent och drivande person som under sin tid som CFO (finansdirektör, reds anm) utvecklat och förbättrat Södras ekonomi, IT och inköpsverksamhet på ett professionellt sätt, säger vd och koncernchef Lars Idermark i ett pressmeddelande från Södra.

Peter Karlsson har utsetts till ny finansdirektör från och med 1 mars 2019. Han har varit verksam som så kallad business controller för Södra-koncernen, tillförordnad finansdirektör och verksam i Södra Wood som ansvarig för förändringarna av Södras engagemang i interiöraffären. Peter Karlsson har, innan han kom till Södra, många års arbetslivserfarenhet inom bland annat Ikea.

- Jag är väldigt glad över att Peter Karlsson vill bli CFO i Södra. Med honom kommer arbetet med att hålla en mycket hög kvalitet kunna fortsätta och utvecklas ytterligare, säger Lars Idermark.

Peter Karlsson kommer att ingå i koncernledningen.

 

Publicerad:
 • Nationella nyckelbiotopsinventeringen upphör

  I riksdagens budgetunderlag saknas pengar till en landsomfattande nyckelbiotopsinventering vilket gör att den nu upphör, meddelar Skogsstyrelsen. Även anslaget som ska ersätta skogsägare vid skydd av skog minskas kraftigt.
 • Annons
 • Ny mässa har fokus på skogsmaskiner

  Nu lanserar Maskinleverantörerna en mässa med fokus på maskiner och utrustning för storskaligt skogsbruk.
 • ”Träbyggande snabbar upp klimatkampen”

  DEBATT  Med tanke på det växande klimathotet och en byggsektor med enormt stort klimatavtryck måste omställningen till hållbart byggande gå snabbare. Både lösningen och kapaciteten finns om vi väljer trä som byggnadsmaterial– naturens klimatsmarta svar på betong, skriver Mikael Eliasson, Svenskt Trä.
 • Annons
 • Lär känna en grangeneral 

  Grangeneral, huggnings- eller PR-ansvarig.  Bakom titlarna finns jägmästarstudenter som enligt traditionen säljer julgranar i Stockholm. Här kan du lära känna dem.
 • Många fåglar i produktionsskogen

  En ny undersökning visar att vissa fågelarter som förknippas med äldre skog och höga naturvärden är vanliga i produktionsskogar.
 • Annons