Slut med glädjekartor

Bild för ulla.sundin.beck@telia.com Written by ulla.sundin.bec... On the
Ingen mobiltäckning fast operatörens karta påstår det? Det är vanligt, men senast vid årsskiftet ska det bli ändring.

Mobiloperatörernas glädjekartor kommer att ersättas med en tregradig skala med bastäckning, god täckning och mycket god täckning.

Annons
Annons

Detta är resultatet av ett regeringsuppdrag  till Konsumentverket och Post- och telestyrelsen. Som steg två ska även de hastigheter som man kan förvänta sig på olika platser redovisas för konsumenterna. Operatörerna har där tid på sig till årsskiftet 2015/2016.

Telia bygger ut sina fasta och mobila nät i Småland och utlovar bättre täckning. Målet är att 4G- och 3G-näten ska täcka mer än nittio procent av Smålands geografiska yta nästa år. Man får alltså anta att det hittills inte har varit så.  

Likaså bygger Telia ut i Haparanda, Kalix,  Pajala, Överkalix och Övertorneå. Där utlovas 4G- och 3G–näten få samma yttäckning som dagens 2G/GSM-nät från Telia.     

SKOGEN 4/2014

 

Publicerad:
Bild för ulla.sundin.beck@telia.com
Ulla Sundin Beck
Frilansjournalist
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons