Skogsteknik och SKOGEN går samman

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Tidningen Skogsteknik går nu samman med tidningen SKOGEN. "Vi lovar nyttig och roande läsning för en oerhört viktig grupp i vårt skogsland, nämligen skogsentreprenörerna", säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen SKOGEN.

Bengt Ek gläds åt samgåendet som innebär fördjupad kontakt med skogsentreprenörerna, en grupp som man känner starkt för och med stor betydelse för skogsbruket.

Annons
Annons

–Tidningen SKOGEN är just nu inne i en mycket positiv utvecklingsfas. Vi vässar vår  bevakning av virkesmarknad, skötsel och teknik. Att få utöka med läsning för skogsentreprenörerna, jämte de enskilda skogsägare vi vänder oss till sedan tidigare, ska bli riktigt roligt, säger Bengt Ek.

Tidningen, som kommer att heta SKOGEN Skogsteknik, ska utkomma fyra gånger per år precis som tidningen Skogsteknik har gjort. Den kommer då att distribueras tillsammans med tidningen SKOGEN.

Fokus i SKOGEN Skogsteknik kommer att ligga på storskalig teknik samt entreprenörsföretagandets villkor och vardag. Redaktionen hoppas på en tät läsarkontakt.

Småskalig teknik blir fortsatt en del av tidningen SKOGEN som kommer ut elva gånger om året. 

Även Ove Jansson, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Skogsteknik, är mycket nöjd.

– Samgåendet med tidningen SKOGEN ger Skogstekniks läsare utökad läsning med bland annat skogsskötsel och virkesmarknad tillsammans med fortsatt bevakning av storskalig teknik och det mer storskaliga skogsarbetet, säger han.

(Obs, omslaget ovan är en dummy med påhittade rubriker. Det första numret kommer i februari – då med rykande aktuell nyttoläsning för skogsentreprenörer!)

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • ”Vi kan lära av inventeringar från förr”

  FÖRENINGEN SKOGEN KOMMENTERAR. När Per Hultengård städar lådor hittar han en högaktuell broschyr om nyckelbiotoper – från 1993. Allting går igen, konstaterar han. Men det finns den del vi kan lära från förr.
 • Annons
 • SKOGEN

  Nu utvecklas fjärrstyrda skotare

  Nu satsas 20 miljoner på utveckling av självstyrande skogsmaskiner. På sikt ska de kunna fjärrstyras från kontoret.
 • David Hopkins

  Brittisk bransch brydd över Brexit

  EUROPA För två år sedan ansåg de flesta att ett brittiskt utträde ur EU utan något avtal med unionen vore galenskap, men med sex månader kvar ser det ut att kunna hända, befarar David Hopkins, chef för den brittiska branschorganisationen Timber Trade Federation (TTF).
 • Annons
 • Auktion gav rekordbidrag till cancerforskning

  Olofsfors fortsätter att auktionera ut ett rosa skogsmaskinband till förmån för forskning om bröstcancer. Årets auktion gav 155 000 kronor
 • Tomas Sundström

  Sommarens bränder skapade rusning

  NEDRINGD. När sommarens skogsbränder rasade ringde hundratals skogsägare till Dalarnas försäkringsbolag och ville försäkra sin skog, men många av dem fick ställa sig på väntelista. 
 • Annons