Skogsteknik och SKOGEN går samman

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Tidningen Skogsteknik går nu samman med tidningen SKOGEN. "Vi lovar nyttig och roande läsning för en oerhört viktig grupp i vårt skogsland, nämligen skogsentreprenörerna", säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen SKOGEN.

Bengt Ek gläds åt samgåendet som innebär fördjupad kontakt med skogsentreprenörerna, en grupp som man känner starkt för och med stor betydelse för skogsbruket.

Annons
Annons

–Tidningen SKOGEN är just nu inne i en mycket positiv utvecklingsfas. Vi vässar vår  bevakning av virkesmarknad, skötsel och teknik. Att få utöka med läsning för skogsentreprenörerna, jämte de enskilda skogsägare vi vänder oss till sedan tidigare, ska bli riktigt roligt, säger Bengt Ek.

Tidningen, som kommer att heta SKOGEN Skogsteknik, ska utkomma fyra gånger per år precis som tidningen Skogsteknik har gjort. Den kommer då att distribueras tillsammans med tidningen SKOGEN.

Fokus i SKOGEN Skogsteknik kommer att ligga på storskalig teknik samt entreprenörsföretagandets villkor och vardag. Redaktionen hoppas på en tät läsarkontakt.

Småskalig teknik blir fortsatt en del av tidningen SKOGEN som kommer ut elva gånger om året. 

Även Ove Jansson, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Skogsteknik, är mycket nöjd.

– Samgåendet med tidningen SKOGEN ger Skogstekniks läsare utökad läsning med bland annat skogsskötsel och virkesmarknad tillsammans med fortsatt bevakning av storskalig teknik och det mer storskaliga skogsarbetet, säger han.

(Obs, omslaget ovan är en dummy med påhittade rubriker. Det första numret kommer i februari – då med rykande aktuell nyttoläsning för skogsentreprenörer!)

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Gödsel sprids i skogen

  Nu kartläggs ­gödsling och klimat

  Skogsgödsling ökar tillväxten, bindningen av kol och klimatnyttan. Verkar det som. Åtminstone i vissa skogstyper. Om fyra år vet vi mer om hela ­bilden, hoppas en grupp SLU-forskare.
 • Annons
 • Dimmig skogssiluett

  ”Den boreala ­skogen är jordens lunga”

  Med intensifierad skogsvård kan tillväxten i den ­boreala ­skogen fördubblas under en tioårsperiod. Det visar ett ­forsk­ningsprogram i Norrbotten som pågått i 15 år. Till­växten binder kol och främjar ­klimatarbetet -vilket skulle kunna ge skogs­ägarna ­in­täkter i form av utsläppsrätter.
 • ”Kalavverkning måste fasas ut”

  DEBATT. Alla skogar med höga naturvärden måste skyddas och kalavverkning fasas ut. Det är kris i skogen,  skriver 70 organisationer från 25 länder och 30 forskare i ett upprop till politiker och myndigheter.
 • Annons
 • ”Skogsnäringen är inget särintresse”

  Kategorier: debatt, John Widegren, SvD
  Jag kan konstatera att Sten B Nilsson och Moderaterna har olika syn på vad ett särintresse är. Och att Moderaterna skulle ta bort pengarna för nya reservat är helt enkelt inte sant, skriver John Widegren (M) i en slutreplik i SvD.
 • Trädhotell får pris för ekoturism

  Treehotel i Harads utanför Boden har vunnit pris för att de "bäst levandegör svensk ekoturism".
 • Annons