Skogsteknik och SKOGEN går samman

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Tidningen Skogsteknik går nu samman med tidningen SKOGEN. "Vi lovar nyttig och roande läsning för en oerhört viktig grupp i vårt skogsland, nämligen skogsentreprenörerna", säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen SKOGEN.

Bengt Ek gläds åt samgåendet som innebär fördjupad kontakt med skogsentreprenörerna, en grupp som man känner starkt för och med stor betydelse för skogsbruket.

Annons
Annons

–Tidningen SKOGEN är just nu inne i en mycket positiv utvecklingsfas. Vi vässar vår  bevakning av virkesmarknad, skötsel och teknik. Att få utöka med läsning för skogsentreprenörerna, jämte de enskilda skogsägare vi vänder oss till sedan tidigare, ska bli riktigt roligt, säger Bengt Ek.

Tidningen, som kommer att heta SKOGEN Skogsteknik, ska utkomma fyra gånger per år precis som tidningen Skogsteknik har gjort. Den kommer då att distribueras tillsammans med tidningen SKOGEN.

Fokus i SKOGEN Skogsteknik kommer att ligga på storskalig teknik samt entreprenörsföretagandets villkor och vardag. Redaktionen hoppas på en tät läsarkontakt.

Småskalig teknik blir fortsatt en del av tidningen SKOGEN som kommer ut elva gånger om året. 

Även Ove Jansson, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Skogsteknik, är mycket nöjd.

– Samgåendet med tidningen SKOGEN ger Skogstekniks läsare utökad läsning med bland annat skogsskötsel och virkesmarknad tillsammans med fortsatt bevakning av storskalig teknik och det mer storskaliga skogsarbetet, säger han.

(Obs, omslaget ovan är en dummy med påhittade rubriker. Det första numret kommer i februari – då med rykande aktuell nyttoläsning för skogsentreprenörer!)

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Granbarkborren värsta skadegöraren

  Skadorna på skogen ökade kraftigt under förra året på grund av torka och värme. Mest omfattande skador orsakades av granbarkborren.
 • Annons
 • Skogsskador gör att fler vill avverka

  Storm och barkborre har satt avtryck i avverkningsanmälningarna. Arealen som skogsägare anmälde ökade med 16 procent i mars jämfört med motsvarande månad 2018. 
 • Stormvirke räddas genom utskeppning

  Stormen Alfrida i början av januar fällde minst en halv miljon kubikmeter skog varav det mesta i Uppland. Tack vare ett omfattande samarbete kan nu utskeppningarna av stormvirke börja.
 • Annons
 • ”Den svenska skogen –  bioekonomins välsignelse”

  Den hållbara svenska skogen är en välsignelse när vi tar ett steg framåt för att ställa om till bioekonomi. Det sa näringsminister Ibrahim Baylan när han inledningstalade på Bioekonomiskt forum i Stockholm.
 • Gnagskador från kronhjort

  Så mycket kostar hjorten

  VERKTYG. Med den nya appen Kronhjortsskador kan man beräkna kostnaden för dessa djurs barkgnag på granskog. 
 • Annons