Skogsteknik och SKOGEN går samman

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Tidningen Skogsteknik går nu samman med tidningen SKOGEN. "Vi lovar nyttig och roande läsning för en oerhört viktig grupp i vårt skogsland, nämligen skogsentreprenörerna", säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen SKOGEN.

Bengt Ek gläds åt samgåendet som innebär fördjupad kontakt med skogsentreprenörerna, en grupp som man känner starkt för och med stor betydelse för skogsbruket.

Annons
Annons

–Tidningen SKOGEN är just nu inne i en mycket positiv utvecklingsfas. Vi vässar vår  bevakning av virkesmarknad, skötsel och teknik. Att få utöka med läsning för skogsentreprenörerna, jämte de enskilda skogsägare vi vänder oss till sedan tidigare, ska bli riktigt roligt, säger Bengt Ek.

Tidningen, som kommer att heta SKOGEN Skogsteknik, ska utkomma fyra gånger per år precis som tidningen Skogsteknik har gjort. Den kommer då att distribueras tillsammans med tidningen SKOGEN.

Fokus i SKOGEN Skogsteknik kommer att ligga på storskalig teknik samt entreprenörsföretagandets villkor och vardag. Redaktionen hoppas på en tät läsarkontakt.

Småskalig teknik blir fortsatt en del av tidningen SKOGEN som kommer ut elva gånger om året. 

Även Ove Jansson, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Skogsteknik, är mycket nöjd.

– Samgåendet med tidningen SKOGEN ger Skogstekniks läsare utökad läsning med bland annat skogsskötsel och virkesmarknad tillsammans med fortsatt bevakning av storskalig teknik och det mer storskaliga skogsarbetet, säger han.

(Obs, omslaget ovan är en dummy med påhittade rubriker. Det första numret kommer i februari – då med rykande aktuell nyttoläsning för skogsentreprenörer!)

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • ”Rangliga plantor blir fin skog med tiden”

  Kategorier: debatt, Peter Engblom
  SKOGENdebatt. Vi håller med skogsägarna om att levererade plantor inte var i fullgott skick,  men vi bedömer att de kommer att ge fin skog med tiden. Det skriver Peter Engblom från SCA Skog Norrplant i en replik.
 • Annons
 • Tv-spelskontroll styr skotare på distans

  Skogforsk utvecklar just nu en skotare som kan köras med fjärrstyrning. Som ett första steg styrs den på distans med en tv-spelskontroll.
 • Artificiell intelligens tar upp kampen mot barkborren

  Med hjälp av artificiell intelligens ska kartor tas fram som visar var risken för angrepp av granbarkborre är som störst. Kartorna kommer att finnas på Skogsstyrelsens webbplats i början av nästa år.
 • Annons
 • Jacob Edlund, Biometria

  Kritiserade mätmetoden dominerar fortfarande

  MATRISFUB. Ett år senare har fortfarande inget av sågverken börjat använda den nya formen av topp-rot-mätning som Biometria rekommenderar. Matriserna är fortfarande kvar.
 • Baltspecial i Virkesstudion 

  I avsnitt 17 av Virkesstudion står den baltiska virkesmarknaden i fokus.
 • Annons