Skogsteknik och SKOGEN går samman

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Tidningen Skogsteknik går nu samman med tidningen SKOGEN. "Vi lovar nyttig och roande läsning för en oerhört viktig grupp i vårt skogsland, nämligen skogsentreprenörerna", säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen SKOGEN.

Bengt Ek gläds åt samgåendet som innebär fördjupad kontakt med skogsentreprenörerna, en grupp som man känner starkt för och med stor betydelse för skogsbruket.

Annons
Annons

–Tidningen SKOGEN är just nu inne i en mycket positiv utvecklingsfas. Vi vässar vår  bevakning av virkesmarknad, skötsel och teknik. Att få utöka med läsning för skogsentreprenörerna, jämte de enskilda skogsägare vi vänder oss till sedan tidigare, ska bli riktigt roligt, säger Bengt Ek.

Tidningen, som kommer att heta SKOGEN Skogsteknik, ska utkomma fyra gånger per år precis som tidningen Skogsteknik har gjort. Den kommer då att distribueras tillsammans med tidningen SKOGEN.

Fokus i SKOGEN Skogsteknik kommer att ligga på storskalig teknik samt entreprenörsföretagandets villkor och vardag. Redaktionen hoppas på en tät läsarkontakt.

Småskalig teknik blir fortsatt en del av tidningen SKOGEN som kommer ut elva gånger om året. 

Även Ove Jansson, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Skogsteknik, är mycket nöjd.

– Samgåendet med tidningen SKOGEN ger Skogstekniks läsare utökad läsning med bland annat skogsskötsel och virkesmarknad tillsammans med fortsatt bevakning av storskalig teknik och det mer storskaliga skogsarbetet, säger han.

(Obs, omslaget ovan är en dummy med påhittade rubriker. Det första numret kommer i februari – då med rykande aktuell nyttoläsning för skogsentreprenörer!)

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • ”Särintressen styr inte rapportering om klimatnytta”

  DEBATT. Varken Bo Hektor eller andra skogsintresserade klimatvänner behöver känna någon oro över att Sveriges rapportering av utsläpp och upptag från skog- och markanvändningssektorn påverkas av särintressen; skriver Mattias Lundblad och  Hans Petersson, SLU, i en replik.
 • Annons
 • Rätt blandad skog växer bättre

  Blandskogar kan ge bättre trädtillväxt, mer biologisk mångfald, mer bär och vilt samt ett rikare friluftsliv. Men det gäller att blanda rätt.
 • Nu stämmer Södra staten

  Södra bistår två markägare med en stämningsansökan riktad mot staten. Bakgrunden är att Skogsstyrelsen stoppat en avverkning på deras skogsfastighet utanför Åseda i Uppvidinge kommun, utan kompensation.  
 • Annons
 • ”Stoppad inventering riskerar exporten”

  Om inte den landsomfattande nyckelbiotopsinventeringen återupptas sätts hela skogsnäringens framtid på spel, skriver mångåriga skogsanalytikern och tidigare SLU-professorn Sten Nilsson på SvD Debatt.
 • Skogsägare fick rätt mot staten

  Skogsägarna som stämde staten när de hindrades att avverka och nekades ersättning, har fått rätt. Staten ska betala över 18 miljoner kronor till flera markägare, enligt en dom i mark- och miljödomstolen vid Umeå tingsrätt.
 • Annons