Skogssverige firar 25 år

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogssverige
Tre snabba frågor till Gunilla Häggström, kommunikationsansvarig på Skogssverige, om kommande 25-årsjubileum.

1. Grattis Skogssverige som fyller 25 år. Vilka är ni och vad gör ni?
Skogssverige sprider skoglig kunskap genom nyheter och faktasidor om skogssektorn med nio ämnesområden. Vi har också en frågelåda med expertpanel på 80 personer som besvarar frågor från elever, skogsägare, skogstjänstemän och skogs­intresserad ­allmänhet.

Annons
Annons

Gunilla Häggström, SkogssverigeGunilla Häggström2. Ni hade mer än 1,3 miljoner besökare på sajten i fjol. Vad drar mest?
– Våra svenska träd, skogliga beräkningar och faktasidor om skog, kända stormar, pappers- och massaframställning och julgransskötsel är mest populära. Varje månad kommer ett trettiotal frågor till Frågelådan. 

3. Hur ska ni fira?
– Vi håller nu på att ta fram en jubileumslogotyp och ska planera programmet för jubileumet som kommer att ske den 5 november. Välkommen, håll utkik efter inbjudan!
 

Informationssajten Skogssverige.se ­startades 1995 och drevs de första 16 åren av SLU. 
Sedan 2011 har Föreningen Skogen ansvaret för driften tillsammans med en styrgrupp bestående av representanter från några av de olika intressenter som står bakom Skogssverige – skogsbolag, Skogsstyrelsen, LRF skogsägarna, SLU med flera. 
Sedan föreningen tog över samordnas arbetet med Skogen i skolan, vars kansli sköts av Föreningen Skogen.

SKOGEN 3/2020

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • FSC: Vi välkomnar synpunkter och dialog

  Kategorier: SKOGENdebatt, FSC Sverige
  SKOGENdebatt. Lars M Johansson frågar om FSC Sverige har blivit en hemlig grupp för några få invalda. FSC Sverige är en medlemsdriven frivilligorganisation som strävar efter dialog och öppenhet, och vi vill gärna få fler medlemmar och användare, skriver styrelserepresentanter i en replik.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Bygg ditt eget paradis

  Skogsnäringen har säkert lika många namn för virke som inuiterna sägs ha för snö. Men vi är nog lika fattiga på synonymer för landskapsvård som inuiterna är när de ska prata om beachvolleyboll.
 • Väntad nedgång för Sveaskog

  Kategorier: Sveaskog
  Sveaskogs operativa rörelseresultat sjönk med 28 procent för årets nio första månader jämfört med samma period förra året.
 • Annons
 • Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

  Kategorier: Mellanskog
  När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
 • Minusresultat för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Nybildade Norra Skog belastades med omstruktureringskostnader och gjorde en förlust på 33 miljoner före skatt.
 • Annons