"Skogsstyrelsen har förtroende för skogsägarna"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
DEBATT Det svenska skogsbruket är i de flesta avseenden ett föredöme. Skogsstyrelsen har ett stort förtroende för det svenska skogsbruket och för skogsägarna. Det skriver Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist i en replik till LRF:s kommentar om att svenska myndigheter ser de enskilda ägarna som ett hinder för statlig styrning.

Att ha förtroende för vad någon gör står inte i motsats till att det som görs kan göras bättre. Skogsbrukets effektivitet, lönsamhet, naturhänsyn, hänsyn till upplevelsevärden samt jämställdhetsarbete är alla områden där det fortfarande finns förbättringspotential. Det är bra. Hur skulle skogsbruket kunna fortsätta att utvecklas om det inte fanns en förbättringspotential? Vi menar att de svenska skogsägarna även i fortsättningen kan bidra till detta, skriver Herman Sundqvist i Land.

Annons
Annons

 

Läs mer i Land

Opinion
Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons