Skogsskola för lärarstudenter

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Även studie- och yrkesvägledare i Örebro fick en inspirationsdag till skogs av Skogen i Skolan.
Skogen i Skolan region Örebro tar med sig lärarstudenter och yrkesvägledare ut i skogen.

Det är bland andra studerande vid Örebro universitet som får ta del av Skogen i Skolans skogskunskap och övningar för utomhuspedagogik.

Annons
Annons

– Verksamheten i Örebro län vänder sig till verksamhet från förskola till och med årskurs nio.  Eftersom vi inte har möjlighet att träffa alla dessa barn har vi valt att fokusera på inspirationsdagar för lärarstudenter som har tid och möjlighet, säger regionsamordnare Emil Hjerpe.

Skogen i Skolan i Örebro ser också till att träffa och informera studie- och yrkesvägledare. Bland annat har man arrangerat en inspirationsdag för dem i skogen.

Läs mer hos Skogen i Skolan

Publicerad:
 • Höjda sågtimmerpriser i hälften av kommunerna

  Massavedspriserna sänktes i flera regioner medan sågtimmerpriserna höjdes i i 139 av landets 290 kommuner. Så summeras september av Virkesbörsen.
 • Annons
 • Fredrik Munter

  Utdelning kan utebli

  MELLANSKOG. Pandemin satte stopp för den utlovade vinst­delningen till medlemmarna, men en ny timmerpremie är ett led i arbetet för ökad medlemsnytta i landets kanske besvärligaste virkesområde.
 • Fjällnära ersättningsärenden prioriteras

  Skogsstyrelsen lovar att skyndsamt slutföra hundra pågående ersättningsärenden rörande fjällnära skog.
 • Annons
 • Matts Rolander

  Hållbar skog – bra reklam

  På brandområdet i Västmanland växer det nu så det knakar och Matts Rolander som är Skogsstyrelsen regionala viltsamordnare i Svealand ser ett stort röjningsbehov i tallungskogen. 
 • ”Skogsindustrin föröder svensk natur och våra barns framtid”

  "Skogsindustrierna och politikerna uppvisar en brist på helhetssyn. Det är bråttom att rädda vår natur. Den siste november ska skogspolitiska utredningen lämna sitt betänkande", skriver Peter Lindgren på DN:s insändarsidor och ger förslag på åtgärder.
 • Annons